Jaskan juhannus 2020 Olutvinkit

Se olis taas juhannus ja aika nostaa esiin Jaskan juhannuksen olutvinkit. Olen jo vuosia kirjoittanut blogissani olutvinkkejä juhannuksen viettoon, eikä tämäkään vuosi ole poikkeus. Tällä kertaa lähden vinkkeihin hieman eri näkökulmasta, enkä tule antamaan vinkkejä mihinkään tiettyyn olueen tai panimoon. Vuoden 2020 juhannuksen olutvinkki on nauttia juhannuksena lähipanimoiden tuotteita. Selvitä mitkä panimot ovat lähellä kotiasi ja/tai juhannuksenviettopaikkaasi. Jos koti ja juhannuspaikkasi on sama mesta, niin se on entistä helpompaa. Suuntaa lähikauppaasi tai lähipanimosi olutkauppaan ja osta sieltä heidän tuotteitansa nautittavaksi juhannuksena.

Ostamalla lähipanimon tuotteita tuet luonnollisesti heidän toimintaansa ja samalla se myös edesauttaa siihen, että kotikunnallasi tulevaisuudessakin valmistetaan olutta.

Itse asun Joensuussa ja Joensuussahan on tällä hetkellä kaksi panimoa. Panimot ovat Panimo Honkavuori ja Joenbruu Beer Company. Kävin kummastakin hommaamassa juhannusta varten oluita. Joensuusta on hieman reilu 140 kilometriä Kuopioon, joten sielläkin sijaitsevat panimot koen lähipanimoiksi. Minulla oli viikonloppuna käyntiä Kuopiossa, joten Iso-Kallan Panimolta kävin hakemassa myöskin oluita Jussin viettoon.

Elikkäs viestini on selkeä. Tue paikallisia pienpanimoita ja osta juhannusjuomasi heiltä. Tämä on myös asia, jonka ei tulisi koskea pelkästään juhannusta, vaan vuoden ympäri kannattaa jatkaa tukemista, koska yksikään pienpanimo ei tule pyörimään pelkillä juhannusoluiden myynnillä.

 Juhannukseen kuuluu myös sahti ja tällä kertaa omat juhannussahtini löysin yllätyksekseni Alkosta. Sieltä lähti mukaan pari pulloa Finlandia Sahtia.

Juhannuksena kannattaa sitten seurailla JaskanKaljat -olutblogin sosiaalisen median kanavia, niin pääsette näkemään mitä kaikkea sitä tuli maistettua. Hyvää ja rauhallista juhannusta kaikille. Muistetaan kohtuus ja ei mennä sitten hukkumaan!

Huom: sahtia ei kuljetettu näin 🙂

Tässä vielä JaskanKaljat Livetasting, jossa höpöttelen juhannusolutvinkkejä ja maistan muutaman tuotteen. Livetastingvideo esitetttiin 15.6.2020 Youtuben ja Facebookin puolella.


Tässä on vielä linkkejä aikaisempien juhannusten vinkeistä, jotka ovat monelta osin edelleen ajankohtaisia. Mukana myös muita kesäisiä olutvinkkejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *