Beer Hunter’s Mufloni Huurupukki 5,5 % (2020)

Beer Hunter’s Mufloni Huurupukki 5,5 %

Vuoden 2020 jouluoluiden läpikäynti starttailee nyt. Kyselin jokin aika sitten Facebookin puolella, että halutaanko lukea blogissani jouluolutarvioita ja sille selkeästi oli kysyntää. Aionkin tässä loppuvuoden aikana käydä niistä muutamia läpi ja laittaa tänne arvioita teidän luettavaksi. Onko nämä kaikki oluet sitten jouluoluita, niin ei välttämättä. Oluet ovat joulu- tai/ja talvioluita. Mielestäni pelkästään jouluun ei kannata olutta tehdä, vaan huomattavasti kannattavampaa on rakentaa olut, joka kantaa läpi Suomen pitkän talven.

Homma käyntiin Beer Hunter’sin Mufloni Huurupukilla, mistä on tullut useampana vuonna versioita ja ainakin prosentit ovat eläneet ja humalavalinnat. Prosentteihin on luonnollisesti vaikuttanut maitokauppojen prosenttirajan muutos. Aikaisemmin olen arvioinut tämän oluen vuonna 2013 ja silloin humalista vastasivat Goldings ja Cascade. Prosentteja löytyi tuolloin 4,5. Tänä vuonna humalahommat hoitaa Pekko ja pinnat on siinä 5,5 prosentissa.

Tässä vuoden 2013 arvio

Panimo: Beer Hunter’s

Panimon sivut: http://www.beerhunters.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Portteri

Voltit: 5,5 %

Humalat: Pekko

Maltaat: Ohra- ja ruismallas

Fiilikset:
Lempeän kahvinen tuoksu, jossa runko jopa 5,5 % vahvemman oloinen ja tukevampi. Pyöreähkö aromimaailma pienellä palaneella paahteisuudella höystettynä.

Alkuun pyöreä ja siitä yhä liukuvampaan suuntaan liikkuva portteri. Hedelmäinen ja kukkaisa humalointi tukee muuten tummaa, paahteista ja kahvista maltaisuutta. Kokonaisuus tasapainossa ja loppuveto jättää nokisen tuntuman suuhun. Laadukkaasti valmistettu portteri, jossa tuoksu antaa makua tukevamman fiiliksen. Huurupukki on kuitenkin toimiva ja nautinnollinen maitokauppaportteri. Hyvä kahvin korvike lumitöiden jälkeen. Enää puuttuu se lumi, joten nautitaan tällä hetkellä pelkästä oluesta.

Mistä: Ostettu. K-Supermarket Rantakylä (Joensuu)

Kuvausvekotin: OnePlus 8

Maista jos tykkäät kahvisesta ja nokisesta tummasta oluesta, jossa hedelmäinen humalointi.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 35/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *