Jaskan Parhaat -olutlistalle lisäyksiä ja hieman pohdintaa

Tein päivityksiä Jaskan Parhaat –olutlistoilleni, jossa on listattuna kaikki parhaat pisteet saaneet oluet. Sieltä löytyy kaksi listaa. Ensimmäisessä on ulkomaalaiset oluet ja toisessa kotimaiset oluet.

Tästä linkistä katsomaan listaa

Tässä muutamia havaintoja listoista.

Top Oluet Maailmalta:
Listalla on 12 olutta ja listan kärjessä viiden vuoden ikäinen Rochefort 10, jolle olen antanut 48/50 pistettä. Listan 12. sijalla on toinen belgialainen olut eli Boon Oude Geuze Mariage Parfait 2008 ja sillä pisteitä 42/50. Sellaisen huomion olen tehnyt, että vuonna 2019 en ole arvioinut yhtään ulkomaalaista olutta, jolle olisin antanut 42 pistettä tai enemmän. Tähän vaikuttaa paljon myös se, että suurin osa arvioimistani oluista on olleet kotimaisia.

Top Oluet Suomesta:
Tällä listalla onkin sitten enemmän oluita, mutta listalla pistemäärät 38 pisteestä aina parhaimpaan, jolle annettu 45 pistettä. Kärkipaikkaa pitää Plevnan Siperia. Vuonna 2019 arvioiduista oluista listalle nousee MallasSepät Naantalin Eeppinen IPA, joka sai 40/50 pistettä. Samalla pistemäärällä listalle pääsi myös Plevnan Weizenbock. Kolmas olut, joka sai viime vuonna pisteitä listasijoituksen arvoisesti on Maku Brewing West Coast IPA ja sille pisteitä 39/50.

Suomalaisista panimoista eniten listasijoituksia löytyy Malmgårdin Panimolta ja heiltä löytyy listalta neljä olutta. Toisena tulee Bryggeri Helsinki kolmella oluella.

Kaikista maistamistani oluista en ole arviota kirjoittanut, joten listalla voisi olla muitakin oluita. Näillä kuitenkin mennään ja toivotaan, että vuosi 2020 tulee muuttamaan kumpaakin listaa ja löytyy loistavia oluita.

Miltäs sinun listasi näyttää?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *