Boon Oude Geuze Mariage Parfait 2008

Boon Oude Geuze Mariage Parfait 2008

Valmistautuminen tulevaan Belgian reissuun on hyvä aloittaa tällä ”kevyellä” Gueuzella. Tämä kyseinen olut on saanut alkunsa vuonna 2008 ja se on pullotettu vuonna 2011. Jälkimmäiseksi mainittuna vuonna panimolla sekoittivat 95 % kolme vuotiasta Lambicia ja 5 % nuorta Lambicia keskenään. Sitten eiku tavara pulloon ja kauppoihin myyntiin. Itse tilasin tämän oluen noin viitisen vuotta sitten (voin muistaa väärinkin) ja siitä lähtien se on kellarissa hengaillut sielun veljiensä ja siskojensa kanssa. Nyt sitten pullollisesta laitetaan arviota näkyville.

Panimo: Brouwerij F. Boon (Swinkels Family Brewers)

Maa: Belgia

Tyyli: Gueuze

Voltit: 8,0 %

Parasta ennen: 20.10.2031

Fiilikset:

Tuoksu on voimakkaan oloinen. Happamuutta ja puutynnyriä. Karviaismarjaista hapokkuutta. Hieno tuoksu ja tällaista harvoin pääsee tuoksuttelemaan. Vahvoja aromeja, mutta hyvä balanssi.

Makumaailma jatkaa siitä mihin tuoksu jäi. Vahvaa Gueuzea, jossa hienostunut puumaisuus yhdistyy sopusuhtaiseen happamuuteen. Kirpeähköä vihreää omenaa ja kuivattaa suuta. Maussa kaikki elementit ovat hyvässä tasapainossa. Alkoholi peittyy hyvin ja se tulee esiin vaan voimakkaampana runkona. Mariage Parfait 2008 on loistava olut, vaikka omaan makuuni tämän tyylilajin parhaimmat löytyvät 5,0 % paikkeilta. Näin kahdeksassa prosentissa alkaa olla melko tuhti tähän tyylilajiin.

Mistä: En kyllä muista mistä hommasin, mutta netistä se oli. Kaivoin Kellarista, jossa tämä yksilö ehti olla lähes viisi vuotta.

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 9/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 9/10
Suutuntuma: 5/5
Yleisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 42/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *