Pien Olutjoulukalenteri 2019: Luukku 15 – Sonnisaari Kuteva Vaalea Lager

Sonnisaari Kuteva Vaalea Lager

Arvioinnissa tällä erää vai pitäisikö sanoa evää on Sonnisaari Panimon vaalea lager? Kyseessähän on kalaolutta eli Kuteva Vaalea Lager. Oluen etiketti on täynnä haukia ja lagerin mausteena on käytetty tilliä ja sitruunan kuorta. Sopivat mausteet kalalle, mutta mitenkäs sopivat lagerille? Sitä lähden nyt selvittämään. Raaka-aineissa mukana myös ruista.

Panimo: Sonnisaari Panimo

Panimon sivut: www.sonnisaari.com

Maa: Suomi

Tyyli: Vaalea lager

Voltit: 5,0 %

Fiilikset:
Kukkaisa ja viljaisa vaalea lager, jossa tilli tuomassa erikoista aromia. En voi sanoa, että tilli toimisi mitenkään erityisen hyvin tuoksussa. Tuo toki sitruksen kanssa ideaa, mutta ei se vaan toimi.

Alkuun mukava viljainen lager, joka töksähtää omiin erikoismausteisiinsa. Sitruksisuus toki vielä pelittää, mutta tilli on vaan niin selkeän tilli tässä maussa. Tillissä on omaleimainen makumaailmansa, eikä se sovi mielestäni monessakaan yhteydessä. Se toimii kalan kanssa, mutta tämän oluen perusteella ei toimi vaalean lagerin mausteena. Kuteva kaatuu omaan kikkailuunsa olemalla hauska olut, muttei maultaan mitenkään erityisen miellyttävä. Plussaa oli se, että mausteiden taustalla oleva lager oli kyllä laadukasta tavaraa.

Mistä: Saatu. Pien olutjoulukalenteri 2019

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Maista jos tykkäät saada kalassa käytettävät mausteet oluesi seassa.

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 5/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 10/20
Yhteensä: 28/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *