Kippis Festival 2019 – Jaskan yhteenveto

Kippis International Craft Beer Festival 2019 järjestettiin Helsingissä Kaapelitehtaalla 29.-30.11.2019 ja itsekin olin paikan päällä jälkimmäisenä päivänä. Siitä olikin pitkä aika, kun viimeksi olen ollut oluttapahtumassa, joten kiva oli päästä tapaamaan ystäviä ja maistelemaan oluita. Lähdimme Joensuusta Savo-Karjalan Linjojen minibussilla, joka oli järjestetty tapahtumanjärjestäjän taholta. Heillä oli myytävänä paketteja, joihin sisältyi bussimatkat edestakaisin, pääsylippu tapahtumaan, panimoesittelyjä ja ruokailu. Toimin bussissamme isäntänä ja nappasimme Joensuun porukan kaveriksi myös Kouvolasta mukaamme joukon innokkaita oluenystäviä. Matka oli kaikin puolin hieno ja tässä on poimintojani tapahtuman lauantaipäivältä.

Pääsimme paikan päälle Kaapelitehtaalle ja meidät vastaanotti tapahtumanjärjestäjä Mikki Nyman. Hän kertoi meille itse tapahtumasta ja sitten pääsimme tutustumaan muutamien espanjalaisten ja skotlantilaisten panimoiden tuotteisiin ja kuulemaan panimoiden tarinoita. Siitä sitten jokainen lähti toteuttamaan omaa Kippis-seikkailuaan.

Tapahtumassa oli mukana 57 panimoa, joten valitettavasti en ehtinyt kaikkia käydä moikkaamassa yhden päivän aikana. Kävin lauantain aikana kahdessa eri tastingissa, joista ensimmäinen oli Vibrant Forest ja toisena Kirkstall Brewing. Ensimmäisessä tastingissa oluet olivat loistavia, mutta Kirkstallin juomat jäivät itselläni melko miedoiksi tapauksiksi.Kummankin panimon tarinat olivat mielenkiintoista kuulla.

Tässä on listattuna tapahtuman parhaat juomat:

 

1.    Emelisse White Label Russian Imperial Stout Belize Rum BA 2019
Emelissen White Label -sarjan oluet ovat olleet vuosikausia sydäntäni lähellä ja olihan tämäkin aivan älyttömän suuri olut kaikilla mittapuilla mitattuna. Täydellinen nautiskelujuoma ja niin syvä makumaailma.


2.    Marble Brewery / Iron Pier Iron Marble
Bitter & ESB suurena ystävänä tämä Iron Marble oli hieno olut, jossa perinteinen brittityylinen olut oli hieman viritetty nykyaikaan.

3.    Olu Bryki Raum Osmotar Juhlasahti
Olu Bryki Raumin tiskiltä löytyy itselleni ne kaikkein rakkaimmat tuotteet. Tällä kertaa maistoin Osmotar Juhlasahtia ja kuuntelin samalla viereiseltä lavalta Mika Laitisen tarinoita sahdista. Loistava sahti ja mielenkiintoisia tarinoita.

Siinä oli top3-listani ja sitten epämääräisessä järjestyksessä muita mainitsemisen arvoisia juomia.

Vibrant Forest -tastingin oluet
Tastingissa maistettiin neljää olutta:

  • Pupa Juiced Pale Ale
  • Pegasus Rhubarb IPA
  • Cyanea Winter Sour
  • Cacaophony Imperial Chocolate Stout

Tämä neljän oluen setti oli kyllä loistava. Rhubarb IPA jäi ehkä vähiten suosikiksi, mutta Pupa oli hieno kevyt mehuisa pale ale ja Cyanea oli sellainen olut, jota voisi joulun aikaan siemailla glögin tilalla kylmänä tai hieman lämmitettynä. Mielenkiintoisia tarinoita ja hyviä oluita. Muutapa sitä ei oikein tarvitsekaan.

Top Fuel Beer Company Top Fuel IPA
Edellisestä maistokerrasta onkin jo hieman aikaa. Top Fuel IPA oli hienossa kunnossa ja tarjosi kunnolla trooppisen hedelmäistä tykitystä.

 

Anarchy Brew Co. Antivenom IPA
Tällaista IPAa voisi hyvin kippistellä vaikka koko festareiden ajan. Hedelmäinen mehu, jossa sopiva määrä potkua prosenttien ja katkeroiden puolella.

Panimo Honkavuoren Tumma Heili
Kevyt ja paahteinen vehnäolut, jossa mukavasti karamellisuutta.

Siiderit:
Oluiden lisäksi tarjolla oli myös useita laadukkaita siidereitä ja niistä vastasi SIDIS, Kuura Cider ja Petritegi. Valitettavasti en ehtinyt maistamaan yhtään Petritegin siideriä. SIDIS tarjoili tiskillään mahtavia ranskalaisia siidereitä, jotka olivat myös tällaiselle olutmiehelle aivan täydellisiä herkkuja. Hommat kun tehdään hyvin, niin lopputulos on sen mukaista. Kuura Cider on hieno kotimainen esimerkki laadukkaista oikeista siidereistä ja olen aivan heidän toimintansa alusta pitäen fanittanut heidän tuotteitaan. Taas kerran timanttisia tuotteita. Suosittelen vahvasti heittämään ne Upciderit ja Golden Capit seinään ja tutustumaan näiden kahden tuotteisiin.

 —

Ruoka:
Kertaalleenhan se piti työntää suuhun myös kiinteämpää ravintoa, joten nappasin Visun Villisika -tiskiltä maistoon BlueCheese Burgerin. Kokonaisuutena oli ihan syötävä hampurilainen. Pihvi oli hyvä ja tykkään erittäin paljon villisiasta (yksi suosikkilihojani), mutta suuri miinus tuli erittäin kuivista sämpylöistä. Hyväkin hampurilainen menee pilalle, jos sämpylä ei ole kunnossa. Jos mietitään näin, että kun puraiset hampurilaisesta, niin sämpylä on se mihin hampaat ensimmäisenä tarttuu kiinni kummastakin suunnasta.

Yhteenveto:
En lähde sen enempää ottamaan kantaa oliko paikalla vähän vai paljon ihmisiä. Minulle siellä oli niin paljon ihmisiä, etten ehtinyt kaikkia käydä moikkaamassa. Tapahtuma oli sellainen jossa viihdyin erittäin hyvin ja se järjestelyiltään toimi mainiosti. Vesipisteet olivat sellainen, että sitä vettä toivoisi olevan saatavilla monesta paikasta ja ilmaiseksi. Mukana oli hyvä kattaus panimoita ja maahantuojia. Heillä oli mukanaan laadukas kattaus erilaisia juomia. Hienoa oli myös tavata lukuisia omankin blogini seuraajia ja vaihtaa kuulumisia. Sydäntä lämmittää paljon nähdä ihmisiä, jotka jaksavat lukea juttujani ja tulevat juttelemaan. Suuret kiitokset teille jokaiselle. Kiitoksia tapahtuman järjestäjälle ja kaikille tapahtumassa työskennelleille. Kiitos panimoille ja maahantuojille. Oli mahtavaa tavata teitä ja myös pitkästä aikaa vaihtaa kuulumisia hienojen oluiden merkeissä. Erityiskiitos Kippis-bussissa kanssani matkanneille. Poismenomatkalla pidin vielä pienen oluttastingin bussissa, joten siihen oli mukava päättää reissumme.

Kiitos ja Kippis!

Loppuun vielä muutamia kuvia tapahtumasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *