Heilin Lohi

Sitten olisikin aika taas siirtyä keittiön puolelle ja puuhastella maistuvaa ruokaa, jossa yhtenä raaka-aineena toimii olut. Tällä kertaa valmistan ruokaa lohesta ja lohi onkin sellainen, josta tulee erittäin usein tehtyä ruokaa. Perheessämme syödään paljon kalaa, joten välillä on myös mukana niiden osalta kehitellä jotain erikoisempaa. Tämä seuraava resepti on aivan älyttömän helppo, joten onnistuu varmasti jokaiselta. Lopputulos on hieno ja mehevä. Normaalisti, kun pannulla paistetaan lohta, niin mausteena on perushommat eli suola & pippuri. Nyt otamme lisämausteeksi Panimo Honkavuoren Heili vehnäoluen, joka tuo mukaan makupalettiin hedelmäisyyttä.

Kuva: www.honkavuori.fi

Oluen maku:
Makeahko, banaaninen ja hyvin sahtimainen makumaailma. Hieman mausteinen ja hiivainen. Suuntuntuma runsaanoloinen ja ruokaisa. Vehnä antaa pientä kirpeyttä.

Ainekset:

  • 2 x 0,33 l Panimo Honkavuori Heili (toinen menee ruokajuomana)
  • Lohi
  • Sipuli
  • Voi
  • Suola
  • Pippuri

Valmistusohje:
1.    Sulata voi pannulla, lisää pilkottu sipuli ja kypsennä, kunnes sipulit pehmenevät.
2.    Lisää olutta yksi pullollinen pannulle ja vähennä lämpötilaa, kun olut rupeaa kiehumaan. Keitä hieman kasaan.
3.    Laita lohi paistumaan pannulle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä noin 5 minuuttia ja käännä. Paista sama aika myös nahkapuoli ylöspäin.
4.    Laita folion sisälle muhimaan 5 minuutiksi ja tarjoile esim. perunamuusin kanssa. Tykkään tehdä perunamuusin kuorimattomista perunoista, niin jää hieman enemmän makuja siihen ja aina ei jaksa kuoria 🙂
5.    Ruokajuomana tietenkin Panimo Honkavuoren Heili.

Hyvää ruokahalua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *