Pien Olutjoulukalenteri 2019: Luukku 2 – Dugges Havtorn

Dugges Havtorn

Pien olutjoulukalenterin 2. luukku heilahtaa auki ja siellähän on mielenkiintoinen juoma.
 
Dugges Bryggeri on loistava panimo ja on aina ilo maistella heidän valmistamia oluita. Tällä kertaa lasiin kaatuu tyrnillä maustettu hapanolut. Tyrni jo itsessään pitää sisällään hapokkuutta, joten jo pelkästään ajatuksen tasolla idea vaikuttaa hyvältä. Toinen on myös se, että tyrni on itselläni jo pidemmän aikaa ollut se marja, jota tulee joka ilta syötyä ja tykkään tyrnistä erittäin paljon. Tänä iltana ei tarvitse marjoja popsia, koska tässähän se on nestemäisessä muodossa.

Panimo: Dugges Bryggeri

Panimon sivut: https://dugges.se

Maa: Ruotsi

Tyyli: Hapanolut

Voltit: 5,5 %

Fiilikset:
Tuoksusta voi vaan sanoa, että tyrnimehu. Tykkään tyrnistä, joten toimii mulle, mutta eihän tästä olutta saa irti. Happamuutta on, mutta näin on myös tyrnimehusta, jota tulee kannettua kotia myös kaupasta.

Makujen puolelta pääsemme laajemmin käsittelemään tätä olutta. Tyrni on vahva elementti makua, muttei samalla tavalla kirpsakasta menoa, kuin tyrnimehuissa ja suoraan marjassa. Dugges on tässä hapanoluessaan saanut hienosti irti tyrnin aromikkaan makumaailman ja hapokkuuttakin löytyy, muttei liian hyökkäävästi. Tyrni on oma suosikkimarjani ja tämä olut on hieno kunnianosoitus tälle terveyspommille. Oluena ei mikään monipuolisin, mutta maku oli kyllä hyvä. Jos ette voi sietää tyrniä, niin tämä ei ole teidän olut.

Mistä: Saatu. Pien olutjoulukalenteri 2019

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Maista jos tykkäät tyrnistä.


Pisteet:

Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 2/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 33/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *