JaskanKaljat ja Mallaskuun Panimo tuo ravintoloihin English IPA:n!

JaskanKaljat Goes Pienpanimo –juttusarjassa seuraavana etappina on Lapua ja siellä olen menossa olutta valmistamaan Mallaskuun Panimolla. Tämä on juttusarjan kolmas paikka ja tällä kertaa tulemme valmistamaan brittityylisen india pale alen. Ravintolat ovat täynnä jenkki-, mehu- ja pirtelöipoja joten nyt on tarkoitus mennä enemmän oluttyylin alkujuurille ja valmistaa kunnon britti-IPA.

Jaskan kommenttia tulevasta oluesta:
Olen suuri brittioluiden ystävä ja pidän paljon perinteisistä ja tasapainoisista oluista. Ipojen nykysuunta kaikkine laktoosi-pirtelövirityksineen ei kuvasta ajatustani tästä hienosta oluttyylistä. Tämän takia haluan valmistaa oluen, joka minulle tulee mieleen sanasta IPA.

Mallaskuun Panimon kommenttia tulevasta oluesta:
Paneminen on herrasmiesmäinen laji, joten on upeaa vetää silinterilakki syvälle päähän ja kääriä hihat vanhan liiton malliin. Teimme jo aiemmin maineikkaalle Pikkulintu olutravintoille syksyllä oman Britti Ipan nimeltään Old Empire Strikes back, joka herätteli onnistuneesti samoja teemoja, mitä Jaskan kanssa haetaan laajemmalla peitolla valtakunnallisesti.

Keittoväki on myös ”innoissaan” nähtyään aiempaa kuvamateriaalia Jaskan mäskin lapiointitekniikasta, joten siivoustoimien perusteiden kanssa ei tarvitse viettää liiemmin aikaa. Niitä hommia tulee rittämään, koska ennakkotilaajien määrät ovat yllättäneet positiivisesti jo tässä vaiheessa projektia.

Itse oluesta on luvassa on maltaisuutta ja toffeisuutta, mikä sopii hyvin meidän panimolaitteistolle sekä vallitsevaan vuodenaikaan. Humalat tuovat oman lisänsä juotavuuteen, ja nämä toki haetaan saariston perinteisistä lajikkeista. Reippaan kuukauden päästä maistellaan, joten sitä ennen koittakaahan kaikki käyttyä brittiläisen herrasmiehen tavoin pikkujoulukauden alla.

”Manners maketh the man”

Oluet tilattavissa suoraan Mallaskuun panimolta taikka Juomatalo Pikkulinnulta

ville@mallaskuu.fi 0442392677

juha@pikkulintu.fi 0400 847 437


Mikä on JaskanKaljat Goes Pienpanimo?

JaskanKaljat Goes Pienpanimo – Suomalaisen olutkulttuurin puolesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *