Fiskarsin Panimo Foeder One – Blaufränkisch Saison

Fiskarsin Panimo Foeder One – Blaufränkisch Saison

Sittenpäs lasiin kaatuu Fiskarsin Panimon Foeder One, joka ei ole ihan mitään peruskeittoa. Alla onkin panimon kertomana tarkempaa infoa oluesta, mutta tässä vaiheessa jo voi sanoa, että vaikuttaa mielenkiintoiselta.

Infoa panimon sivuilta:
”Côte du Rhône tammifoederissa talon saison hiivalla käytetty olut, johon on kypsytykseen lisätty murskattuja blaufränkisch viinirypäleitä ja niiden omaa villihiivaa. Tuloksena on kuivaksi käynyt silti täyteläinen, viinimäisiä vivahteita sisältävä, tasapainoisen aromikas ja hapokas olut. Runkoa on sopivasti ja saison hiivan mausteisuus sekä pippurisuus yhdistyy hienosti viinirypäleiden tanniinisiin, marjaisiin ja hapokkaisiin vivahteisiin.”

Panimo: Fiskarsin Panimo

Panimon sivut: https://fiskarsinpanimo.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Saison

Voltit: 7,6 %

Katkerot: 15,0 EBU

Fiilikset:
Intensiivistä etikkaista happamuutta, joka pureutuu sieraimiin. Rodenbachin tapaista marjaisuutta. Hieman pikaliiman hajua tulee esille, kun olutta pyörittelee lasissa. Belgihiivainen olemus läsnä. Kokonaisuutena tuoksu on kyllä herkullinen.

Maku on tuoksua pehmeämpi. Happamuus vahvaa, muttei hyökkää. Loppuliuku on etikkainen ja pistelee kurkunpäätä. En sano, että olisin ikinä pikaliimaa maistanut, mutta tässä on maunkin osalta havaittavissa liimaa. Viinimäinen ja hapokas kokonaisuus, josta kyllä tykkään, vaikka liimaisuus hieman häiritsee sekä tuoksua että myöskin makua. Olkoonkin hieman liimainen, niin pakko myöntää tämän olevan kiinnostava ja positiivinen makukokemus, jonka suosittelen muillekin. Oluen rypälemäisyys ja vahva hapokkuus tulevat nätisti esille. Olut, joka varmasti uppoaa hienosti myös viinien ystäville.

Mistä: Saatu panimolta. Löytyy Alkosta

Kuvausvekotin: Huawei Nova 3

Maista jos tykkäät kokea sellaisia makuja, joita harvoin tulee vastaan. Jos tykkäät viineistä, niin otahan kokeiluun.

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 35/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *