Maistossa Pyynikin Amarillo Pale Ale, Galaxy Saison ja Citra California Lager

Mosaic Lager on jo jonkun aikaa ollut markkinoilla ja itsekin olen oppinut siitä tykkäämään. Nyt Pyynikki on ruvennut jatkamaan tätä sarjaa ja tuonut olutmarkkinoille kolme muutakin olutta. Tässä jutussa otan testiin Amarillo Pale Alen, Galaxy Saisonin ja Citra California Lagerin. Otin nämä oluet maistoon pariin otteeseen. Ensimmäisellä kerralla maistoin Amarillo Pale Alen (erä: 2242), joka ei omassa ajatusmaailmassani ollut lähelläkään sitä mitä Amarillo Pale Alesta kuvittelisin. Laitoin asiasta viestiä panimolle ja he sanoivat, että seuraavassa erässä ollaan menty jo parempaan suuntaan. Alla olevassa arviossa mukana arviot kummastakin oluesta, koska siellä on varmaan moni maistanut jompaakumpaa tai jopa molempia.

Panimo: Pyynikin Brewing Company

Panimon sivut: www.pyynikin.com

Maa: Suomi

Pyynikin Amarillo Pale Ale

Tyyli: American Pale Ale

Voltit: 5,3 %

Erä: 2242

Fiilikset:
Simppeliä sitrusvetoa tuoksussa ja kevyt karamellisuus. Hyvin mieto tuoksu, joka ei anna oikein mitään suuntaan ei toiseen.

Makumaailmasta tulee ensimmäisenä mieleen, että on otettu ESB ja siihen on sekoitettu sitruksista humalaa. Kandisokerin tapaista outoa makeutta. Kaikin puolin erikoinen olut ja nyt en sanoisi, että hyvällä tavalla. Lopussa vielä epämiellyttävää kitkeryyttä ja prosentteihin nähden jää hieman vetiseksi. Epävireinen Pale Ale, jota en mielelläni juonut. Bitter & ESB -viritteinen.

Pisteet:Tuoksu: 5/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 5/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 9/20
Yhteensä: 24/50

Sitten maistoon uudempaa erää oleva Amarillo Pale Ale.


Erä: 2308

Fiilikset:
Tuoksu on sitrusvoittoinen, kevyellä karamellilla höystettynä. Tuoksusta irtoaa enemmän, mutta silti ollaan miedolla linjalla.

Mausta tulee esille sitrushedelmää ja taustalla viljaisuutta. Karamellisuus on vahvasti esillä, mutta ei samalla tavalla kuin aikaisemmassa erässä, joka oli hyvin epävireinen. Tässä on reilusti kirpeää sitrushedelmää ja makeaa karamellia. En ole tämänkään fani, mutta suunta on oikea. Tässä ollaan päästy bitter/ESB -meiningistä irti, mutta itse toivon enemmän humalan otetta ja karamellisuutta miedommaksi. Oluen idea on kuitenkin humalien esiin tuonti, jolloin mallaspuolella ei kannata revitellä.

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 11/20
Yhteensä: 29/50

Pyynikin Galaxy Saison

Tyyli: Saison

Voltit: 5,2 %

Fiilikset:
Hedelmäinen ja belgihiivainen. Kukkaisa ja kevyen mausteinen.
Aggressiivisesti suussa pirskahteleva saison. Mausteinen, hedelmäinen ja loppua kohti kepoiseksi taittuva. Jonkin verran tulee esiin paprikamaista vihanneksisuutta, jota ollut aikaisemminkin Pyynikin saisoneissa. Ei mikään erityinen saison, mutta parannusta siihen mitä Amarillo Pale Ale oli. Ilman paprikaa tämä olisi jopa erinomainen olut.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 31/50

Pyynikin Citra California Lager

Tyyli: California Common?

Voltit: 5,0 %

Fiilikset:
Trooppista hedelmää ja kevyt sitruksinen purenta. Raikkaus puuttuu ja sitä tähän haluaisin.

Makumaailma on itseasiassa aika kohillaan. Runkoa sopivasti, eikä vetistele. Sitruksisuutta löytyy ja trooppisiakin hedelmiä. Hedelmäinen lager, jota mielellään imeskelee. Pieni miinus tulee siitä, että jotenkin kaipailee raikkautta. Kevyttä tunkkaisuutta siis tulee esiin.

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 11/20
Yhteensä: 30/50

Mistä: Saatu.

Kuvausvekotin: Huawei Nova 3

3 thoughts on “Maistossa Pyynikin Amarillo Pale Ale, Galaxy Saison ja Citra California Lager

  1. "Laitoin asiasta viestiä panimolle ja he sanoivat, että seuraavassa erässä ollaan menty jo parempaan suuntaan."
    Mielenkiintoinen toimintamalli panimolla, että ensin myydään asiakkaille paskaa, ja sitten kun siitä huomauttaa, niin luvataan seuraavan erän olevan jo vähän vähemmän paskaa.

    1. En nyt usko, että siellä on lähdetty paskaa myymään, mutta seuraava erä oli jo tulossa ja siinä olivat saaneet paremmin oluen humalointia esille.

  2. Kyllä meillä tosiaan voidaan reseptiin lisätä aromihumalan määrää, muuttaa hopgun-ohjelmaa ja vaikka mitä muuta jos halutaan. Sen sijaan että se oli hyvää, niin nyt se on ihan sairaan hyvää. PS. Petterin trollaaminen on kyllä niin noloa, että ei rajaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *