Homemade Dynamite – Joulukuun 2018 Jaskan mietteet kolmesta parhaasta

Nyt on vuorossa Homemade Dynamite -olutkilpailun joulukuun 2018 kolmen parhaan oluen läpikäynti. Oikeastaan olen nämä oluet käynyt läpi jo aikapäiviä sitten, mutta en vaan ole ehtinyt niitä tänne blogiini purkaa. Nyt on kuitenkin sen aika, joten aletaas käymään niitä läpi.

Joulukuun kolme parasta olutta olivat

1.    JouluBukki weizenbock, alc 8,6 %
2.    Apple Pie Sourprice, alc 4,3%
3.    Bitter Owl, Dunkelweisse, alc 5,2%

Joulukuun olutteemana oli Vuoden sinetöivä sihijuoma ja seuraavaksi minä tulen kertomaan omat fiilikseni näistä kolmesta oluesta.

Ensimmäisenä maistoon kolmannelle sijalle tullut Bitter Owl.

Bitter Owl, Dunkelweisse

Voltit: 5,5 %

Jaskan fiilikset:
Tuoksu on pyöreä, karamellinen ja kevyen paahteinen. Taustalla nätisti yrttinen humalointi tuulahtelee.
Makumaailma hyvässä tasapainossa ja mukailee hyvin tuoksua. Hivenen tulee vichyvesinen fiilis ja loppua kohti ei makupaletti jaksa kantaa, vaan hieman lässähtää jääden mauttomaksi.

Tuoksu lupaili paljon, mutta maku ei sitä lunasta, vaan olut jää melko köykäiseksi esitykseksi. Sinänsä harmittaa, koska tuoksu oli erittäin hyvä.


Pisteet:

Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 10/20
Yhteensä: 30/50


Seuraavana osakilpailun toiselle sijalle tullut Apple Pie Sourprice.

Apple Pie Sourprise

Voltit: 4,3 %

Jaskan fiilikset:
Omenamehuinen tuoksu, jossa maitohappoista happamuutta. Kuivahko.
Maussa on vahvaa happamuutta. Kuivahkoa omenasiiderimeininkiä alusta loppuun. Hienoinen viljaisuus erottaa tämän juoman siideristä. Loppuveto jopa menee kevyen omenaviinin puolelle. Hankala tästä on olutta löytää, mutta silläpä ei sinänsä väliä, koska juomahan on hemmetin hyvä. Ilman maun kevyttä viljaisuutta tämä olut olisi mennyt aivan täysillä loistavasta omenasiideristä.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 34/50


Viimeisenä maistoon ensimmäiselle sijalle tullut Joulupukki weizenbock.

Joulupukki weizenbock

Voltit: 8,6 %

Jaskan fiilikset:
Aggressiivisesti vaahtoava olut. Tuoksussa hiilihapot hyökkäävät voimakkaasti sieraimiin. Paahteisuutta ja makeaa banaania löytyy.

Makea ja banaaninen hieman sahtimainen olut. Alkuun vahvan oloinen, mutta loppua kohti runko hiipuu. Hiilihapot pistelevät suussa. Liika makeus hieman tökkii. Ei tästä oluesta oikein saa kunnolla otetta. Tämä oli sellainen liian hapokas vehnäbock sahti hybridi.

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 2/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 10/20
Yhteensä: 29/50

Yhteenveto:
Tämä kolmen oluen setti ei aivan täysin vakuuttanut. Apple Pie Sourprise oli hyvä juoma, mutta kaksi muuta olivat kaukana siitä millä olutkilpailuja voitetaan. Tietysti täytyy muistaa, että pullokohtaisia eroja ja tasalaatuisuus voi olla kotioluissa haasteena (on myös monesti pienpanimoillakin haaste), joten voin arvioida nämä oluet ainoastaan näiden yksien pullojen perusteella. Niiden perusteella en ole vakuuttunut, vaan Joulupukki ja Bitter Owl olivat melko sekavia ja pliisuja kokonaisuuksia. Apple Pie Sourprisea voisi juoda useamminkin. Tällaiset oluet tällä kertaa ja seuraavat kolme parasta minun tarkastelussa aivan piakkoin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *