Pyynikin Mosaic Lager

Pyynikin Mosaic Lager

Pyynikin Käsityöläispanimo jatkaa palkintokaappinsa täyttämistä nappaamalla tällä nyt arvioinnissani olevalla oluellaan melkoisen palkinnon! Mosaic Lager valittiin World Beer Awards-kisassa maailman parhaaksi Seasonal Lageriksi. Tähän väliin suuret onnittelut panimon suuntaan.
Erittäin kova suoritus. Viime vuonna Ruby Jazz Ale voitti samaisessa kilpailussa maailman parhaan miedon Alen tittelin eli Pyynikin suunnalla alkaa olla pientä voittamisen kulttuuria tässä kilpailussa. Pitemmittä höpinöittä mennään maistamaan maailman parasta. Suorituksen arvoa nostaa se, että kyseessä on panimon ensimmäinen Lager.

Panimo: Pyynikin Käsityöläispanimo

Maa: Suomi

Tyyli: Premium Lager

Voltit: 4,7 %

Katkerot: 25 EBU

Humalat: Mosaic

Maltaat: Pils

Fiilikset:

Tuoksu virkistää mieltä ja kehoa. Kevyttä viljaa reilulla yrttipedillä.

Mosaic Lager iskee vahvalla hiilihappotasolla ja siitä pikainen tipahdus ohuen rungon kautta yrttiseen tykitykseen. Maku ei ole läheskään niin virkistävä, kuin tuoksu. Yrttisyys on liian voimakasta ollakseen virkistävä. Tämä vahva yrttisyys vie oluen juotavuutta, mutta samalla antaa myös makua. Sellainen win-win –tilanne. Pientä kitkeryyttä havaittavissa. Kokonaisuutena Mosaic Lager oikein kelpo erilainen Lager, mutta myöskin makumaailmaltaan melko yksipuolinen. Mosaicin käyttö on nykyisin trendikästä ja siitä Pyynikki on tässä ottanut hyödyn irti.

Mistä: Saatu panimolta.

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 30/50

One thought on “Pyynikin Mosaic Lager

  1. Itse maistelin kanssa kyseisen oluen ja pidin kovasti. Toki hieman erilainen lager kuin yleensä, mutta oikein maistuva ja hieman yrttinen tosiaan. Mosaic humala minulle uusi tuttavuus ja täytyykin maistella muiden panimoiden tuotoksia.
    Voitko suositella Jaska minulle jotain toista mosaic olutta?

    Sopii myös saunaan oikein hyvin. Kannattaa maistella, veikkaan että jakaa mielipiteitä suuntaan jos toiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *