Tampere Brewing & Distilling Co. Pacific IPA

Tampere Brewing & Distilling Co. Pacific IPA

Tampere Brewing & Distilling Co. toi viime vuoden keväällä ensimmäiset oluensa markkinoille. Sain vähän aikaan sitten maistoon heidän Pacific IPAn ja tämä oli itselleni ensikosketus panimon tuotteisiin. Muita panimon oluita ovat tällä hetkellä American Lager, American Pale Ale ja Pils.

Panimotoiminnan lisäksi TBDC valmistaa myös muutakin ja näinhän se niminen sen jo kertoo. Heidän www-sivujensa mukaan tislaamon puolella valikoimaan kuuluu Tampere Glögi, Anchor -likööri ja Tampere GIN.

Panimo: Tampere Brewing & Distilling Co.

Panimon sivut: http://tbdc.fi

Maa: Suomi

Tyyli: India Pale Ale

Voltit: 5,2 %

Katkerot: 80 EBU

Humalat: Simcoe, Amarillo, Motueka ja Rakau

Maltaat: Pale Ale, Munich ja Caramel 100

Fiilikset:
Trooppista hedelmää ja voimakasta humalointia. Kevyt karamellisuus. Suoraviivainen tuoksumaailma, jossa ei mitään turhuuksia. Tuoksu jo ilmoittaa, että katkeroa löytyy ja reilusti.

Suuhun kaatuessa Pacific IPA kertoo heti kättelyssä, että humalaa on vähintäänkin topakasti. Sitruksisen kirpeä humalointi taittuu vähitellen trooppisen hedelmän puolelle. Tässä tykkään siitä, että vaikka värikin kertoo karamellimaltaan käytöstä, niin suussa se jää hyvin miedoksi. Mukavaa juoda IPA, jota ei ole hakattu täyteen karamellista makeutta. Tässä oluessa voimakas katkero siirtää enimmät karamellit syrjään ja lopussa jättää suuhun pyörimään greipin. Hyvä startti uuden panimon oluisiin. Ehdottomasti maistamisen arvoinen.

Mistä: Saatu panimolta.

Kuvausvekotin:Huawei Nova 3

Maista jos tykkäät tiukasti humaloidusta IPAsta.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 36/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *