Laitilan Brown Ale

Laitilan Brown Ale

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Brown Ale on ollut arvioinnissani viimeksi marraskuussa 2016 ja silloin mentiin 4,5 -prosentin vahvuudella. Nyt lasissani oleva versio on 5,0 -prosenttia vahva ja ainakin speksien osalta hyvin erilainen. Tähän vaikuttaa suurelta osalta se, että vuoden 2016 -versio oli nimeltään American Brown Ale ja tämä uutuus on ilman American -etuliitettä. Suurimmat erot tulevat humaloinnin puolella, eikä katkeroa ole niin paljon, kuin jenkki brown aleissa yleisesti on. Odotettavissa siis tasapainoisempi makukokemus. Vanhempi versio on myös aikaisempaan maitokaupparajaan rakenneltu.

Laitilan Brown Ale tulee piakkoin Alkon käsityöläisolutkampanjaan, joten jossain helmikuun paikkeilla poimittavissa talteen.

Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Panimon sivut: www.laitilan.com

Maa: Suomi

Tyyli: Brown Ale

Voltit: 5,0 %

Katkerot: 18 EBU

Humalat: Target ja Challenger

Maltaat: Pale Ale, Melano Light, Bisquit ja Black

Fiilikset:
Maltainen ja hieman makeahko. Keksistä maltaisuutta, suklaata ja kahvia. Tasapainoinen kokonaisuus. Paahteisuutta ja kuivuutta.

Makumaailma nitoutuu tuoksussa olevien elementtien ympärille. Tykkään siitä, että makeus ei vedä liian överiksi ja lopussa tämä olut kuivahtaa suuhun. Tasapainoa huokuva brown ale, joka iskee juurikin tyylilajin syöväreihin. Laadukas tyylilajinsa edustaja, jossa runko on optimaalinen. Vaikea lähteä millään tavalla moittimaan, kun olut on tehty hyvin. En moiti, vaan nautin.

Mistä: Saatu. Löytyy Alkon käsityöläisolutkattauksesta jossain helmikuun 2019 paikkeilla.

Kuvausvekotin: Huawei Nova 3

Maista jos tykkäät tyylipuhtaasta ja tasapainoisesta brown alesta.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 36/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *