Plevnan Vaalea Pils

Plevnan Vaalea Pils

Suomalaisista pienpanimoista puhuttaessa on yksi ylitse muiden ja se on tamperelaisen Panimoravintola Plevnan sydämessä operoiva Koskipanimo Oy. Äskeinen lause oli henkilökohtainen mielipiteeni, mutta uskon monen olevan kanssani samaa mieltä. Koskipanimolla panimomestari Sam Viitaniemi apureidensa kanssa valmistaa toinen toistaan hienompia juomia. Olen Koskipanimolta maistanut yli 30 erilaista olutta vuosien varrella, eikä koskaan ole tullut huonoa olutta vastaan. Kuinka moni muu panimo pystyy tuollaiseen?

Nyt otetaan testiin Plevnan Vaalea Pils, joka on panimon sivuston mukaan ”saksalaistyylistä aitoa käyttöolutta, joka on sovitettu suomalaiseen makuun. Hienostuneen Hallertau-humalan aromi ja kurinalainen katkeruus tukevat suomalaisen maltaan jaloa maltaisuutta.”

Tässä on muuten videota vierailustani Koskipanimolla.
JaskanKaljat TV: Vierailulla Panimoravintola Plevnassa

Panimo: Koskipanimo Oy

Panimon sivut: www.plevna.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Pils

Voltit: 4,7 %

Fiilikset:
Aromikas ja puhdas tuoksu. Kukkaisa ja kevyen ruohoinen. Viljaisa.

Alkuun lempeän viljaisa ja siitä lähtee hieman ruohoinen humalan purenta liikkeelle. Loppua kohti leipäisä. Humala pyörii kitalaessa. Laatutyötä ei voi muuta sanoa. Voisin laittaa jääkaappiini kaksi hyllyä oluille. Toinen hylly olisi täynnä Plevnan Pilsiä ja toinen Bryggeri Helsingin Pilsiä. Sitten olisi kolmas hylly, jossa olisi pekonia ja bratwurstia. Muuta en tarvitse.

Mistä: Saatu. Saatavilla Panimoravintola Plevnan olutmyymälästä.

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 37/50

One thought on “Plevnan Vaalea Pils

  1. jep pilsit hyvää olutta, harmi ettei plevnan oluita saa kun tampereelta. Antti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *