Pernštejn Granát 13

Pernštejn Granát 13

Granát 13 on itselleni maistamaton tumma lager, mutta nyt onkin sitten aika tutustua pullon sisältöön. Olen tässä lähiviikkojen aikana käynyt läpi erilaisia tummia lagereita ja samalla myös alan päästä paremmin jyvälle tästä oluttyylistä. Tumma lager on parhaimmillaan ruokajuomana ja monesti vaatii kaverikseen makkarapannun tai lihaisen pataruoan. Niiden kanssa tällaiset tummat lagerit ovat parhaimmillaan ja makuelämys on täydellinen. Joskus myös tulee vastaan tummia lagereita, joita voi vaan juoda ilman mitään ruokahommia ja tämä Granát 13 toimii sellaisena oikein hyvin. Samalla myös tämä olut on jääkaappikylmänä huomattavasti parempi kuin hieman lämmenneenä.

Jos haluatte oppia jonkun oluttyylin, niin silloin se vaatii sen mitä itsekin olen tässä tehnyt. Hommaat itsellesi useita oluita siitä tyylilajista, joita haluat lähteä opiskelemaan. Internet on myös hyvä ystävä ja olutkirjat. Luet mistä tyylilajissa on kyse ja lähdet sitten maistamaan. Tärkeää on myös kirjoittaa ajatukset ylös. Itse kirjoitan ne tänne blogiini, mutta se voi ihan hyvin olla ruutuvihko tai tietokoneelle johonkin tekstinkäsittelyohjelman kulmaan. Kunhan laitat asiat ylös, niin voit aina palata niihin ja vähitellen sinulle rakentuu kuva mistä siinä oluttyylissä on kyse. Samalla löydät myös omat suosikkisi ja parhaimmassa tapauksessa opit tykkäämään uudesta oluttyylistä. Pelkkä lukeminen ja kirjoittelu eivät riitä, vaan pitäähän sinun myös maistamaa hommaamasi oluet. Oluiden maistelu on ikuinen koulu, josta ei saa koskaan päästötodistusta. Aina oppii uutta ja se tekeekin tästä niin mielenkiintoista.

Panimon sivuilta:
”A special dark beer with full flavour and aromafrom special malts. In addition to these taste characteristics, Granát will attract consumers by its typical reddish colour, characteristic compact foamand higher alcohol content.”

Panimo: Pivovar Pernštejn Pardubice

Panimon sivut: http://en.pernstejn.cz

Maa: Tsekki

Tyyli: Tumma lager

Voltit: 5,7 %

Katkerot: 22,0 EBU

Fiilikset:
Tuoksussa on tummaa paahteisuutta ja suklaisuutta. Tasapainoinen tuoksu ilman mitään turhuuksia.

Makumaailma on pehmeän maltainen ja hivenen siirappinen. Kuivahko ja kevyen yrttinen. Positiivisesti tämä ei ole liian makea. Eihän tätä voi lähteä moittimaan millään tavalla. Hyvin tehty tumma lager, joka menee alusta loppuun tasaisesti. Suutuntuma on mukavan pyöreä ja hiilihappotaso lempeä.

Mistä: Saatu. Löytyy Alkon valikoimasta

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 11/20
Yhteensä: 31/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *