Tucher Urfränkisch Dunkel

Tucher Urfränkisch Dunkel

Talvea kohti mennään ja on aika lähteä oluissa hakemaan tummempia makuja. Samalla myös blogin puolella arviot painottuvat enemmän tummempien oluiden suuntaan. Tässä lähiviikkojen aikana on tarkoitus saada kasattua seuraava Jaska suosittelee -juttu valmiiksi ja siinä aiheena on tumma lager. Tämä tarkoittaa, että niitähän pitää sitten maistella ja arvioida. Ei kai sitä muuten hommaa saada suoritettua. En nimittäin tuossa suosittelu -artikkelisarjassa suosittele yhtään olutta jos en ole siitä arviota kirjoittanut. Syksyn ja talven aikana tulossa myös suositukset stouteista ja porttereista, mutta vähän kerrallaan ja käydään nämä tummat laakerit ensimmäisenä läpi.

Tummia lagereita löytyy melko paljon maitokaupoista ja Alkosta, joten sitä hommaa lähden käymään läpi Tucher Urfränkisch Dunkelilla. Tucher Bräu Fürth on osa valtavan kokoista Oetker Groupia.

Panimo: Tucher Bräu Fürth (Oetker Group)

Panimon sivut: www.tucher.de

Maa: Saksa

Tyyli: Tumma lager

Voltit: 5,0 %

Katkerot: 14,0 EBU

Fiilikset:
Makeahko ja paahteisen maltainen tuoksu. Mallasleipäinen ja siirappinen.

Maku on siirappisen makea ja hyvin kurkkuun soljuava. Suuhun jää pyörimään paahteisuus. Kevyttä suklaisuutta ja laidasta laitaan helposti lähestyttäviä makuja. Makeutta löytyy, muttei kuitenkaan Tumma Velko-övereitä. Tasapainoinen tumma lager, ilman moitteita. Ruokajuomana toimii varmasti pataruokien tai makkarapannun kaverina.

Mistä: Saatu. Löytyy ainakin Alkon valikoimasta.

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 31/50

Linssilude

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *