Haapala bnb – Loistavaa ruokaa ja hienoja oluita

Oltiin aikaisemmin tällä viikolla perheen kanssa kylpylälomalla Vuokatin Katinkullassa. Kävimme ostamassa yhtenä päivänä hieman iltapalaa Vuokatin K-Supermarketista ja luonnollisesti kävin tarkistamassa myös oluthyllyjen valikoiman. Sieltä silmiini iskeytyi kolme olutta, joita en ollut aikaisemmin nähnyt. Tarkemman silmäilyn jälkeen huomasin, että pulloissa lukee Haapala ja ne on valmistettu aivan tässä lähellä eli Sotkamossa. Pullot lähtivät vauhdilla ostoskoriin ja niistä julkaisin kuvan Facebookin puolelle. Sinne kaverini laittoi vinkkiä, että kannattaa käydä syömässä Haapala bnb panimoravintolassa ja tämähän kuulosti erittäin hyvältä, koska hotellin ravintoloiden ruokavalikoima on ihan syötävää, muttei tarjoa mitään erityisiä makuelämäyksiä.

Haapala bnb sijaitsi majoituspaikastamme eli Holiday Club Katinkullasta kuuden kilometrin päässä, joten sinne olikin helppo lähteä keskiviikkona nauttimaan illallista perheen kanssa.


Osoite: Haapalantie 3, 88600 Sotkamo

Haapalan Panimo

Haapala bnb aloitti panimotoimintansa muutama päivä sitten, joten kyseessä on aivan tuore suomalainen pienpanimo. Olutvalikoimaan kuuluu seuraavat oluet ja otin ne kaikki maistoon illallisen aikana. Kaikista noista oluista tulen tekemään tarkemmat arviot, mutta kaikki olivat puhtaita ja laadukkaasti valmistettuja hyvänmakuisia oluita. Hienoa nähdä, että näinkin uudella panimolla on homma hallussa heti alusta lähtien.

Hiukan Helmeilevä
4,7 % Golden ale

Korpikuusen Kuiskaus
5,2 % Kuusenkerkkä pale ale

Riuskasti Rukiinen
6,4 % Ruis IPA

Usvainen Uitto
5,4 % Terva porter

Ravintola

Rakennus on vanha navetta, jossa on ollut viimeksi lehmiä vuonna 1986. Ravintolasta on suoraan näkymä panimolle, jossa kävimme myös tutustumassa. Panimovierailun jälkeen siirryimme pöydän äärelle miettimään millä ryhtyisimme täyttämään vatsojamme. Ravintolan pääsisäänkäynnin edustalla sijaitsi myös panimopuoti, josta pystyi ostamaan oluita mukaansa.

Ravintola tarjoilee päivisin myös lounasta, mutta me olimme liikenteessä illalla, joten lähdimme etsimään vatsalle täytettä Haapalan syysmenusta

Vaimoni otti lohikeittoa ja lapset hampurilaiset. Jokainen heistä tykkäsi ruoistaan erittäin paljon. Itse tilasin Haapalan kyyttöburgerin ja nyt olimme täydellisen hampurilaisen äärellä. Koko burgeri oikein suli suuhun ja makuun pirteyttä tarjosi pikkelöity punasipuli. Tämä syömäni kyyttöburgeri on yksi parhaita hampurilaisia mitä olen eläissäni syönyt. Se on paljon sanottua, koska lähes kaikissa ravintoloissa otan testiin hampurilaisen. Siihen kylkeen rehelliset maalaisranskalaiset, jotka myös olivat täydelliset, eivätkä liian rasvaisia. Otimme ranskalaisille kaikki ravintolan kuusi dippiä ja sieltä löytyi lisää hienoja makuja, kuten tervapuolukkamajoneesi.

Lohikeitto

Haapalan Kyyttöburgeri

Dippejä

Ennen ruokaa maistoin kaikki oluet läpi ja mielestäni ruoan kanssa sopi parhaiten Hiukan Helmeilevä Golden Ale, joka oli sopivan kevyt, mutta sitruksisen pirskahteleva. Leikkasi nätisti pihvin rasvaa.

Hiukan Helmeilevä Golden Ale

Pääruoan jälkeen tilasimme sitten myös jälkiruokaa, koska lapsetkin olivat kerrankin syöneet erittäin hyvin. Tyttö tilasi lettuja, omatekoista hilloa ja kermavaahtoa. Tykkäsi annoksesta, mutta rupesi samalla myös melkoisesti väsähtämään, joten jäi osittain syömättä. Poika tilasi mäntyjäätelöä ja kehui jäätelöä sanoen ”tosi hyvää, mutta ihan tuttu maku.” Ihan kuin olisi ennen syönyt mäntyjäätelöä. Vaimokin söi mäntyjäätelöä, jossa paahdettua valkosuklaata. Hän tykkäsi myös jäätelöstä ja sanoi, että ihanan raikas jäätelö. Itse otin jälkiruoaksi tuopillisen Usvainen Uitto terva porteria, joka kruunasi illan. Hieno porter, jossa sopivasti tervaa antamassa luonnetta oluelle.

Jälkiruokaa

Usvainen Uitto Terva Porter

Illallinen oli kaikin puolin hieno kokemus, jossa tunnelmallinen ravintola ja ruoka & juomat viimeisen päälle hyviä. Vahva suositus tätä ravintolaaja heidän oluitaan kohtaan.

Majoitus

Haapala bnb tarjoaa panimotuotteiden ja ravintolan lisäksi majoitusta, joten täällähän voisi viihtyä pidempäänkin. Meillä oli majoitus vielä hotellissa, joten tällä kertaa emme jääneet paikan päälle yöpymään. Ensikerralla asia voi olla hyvinkin toisin.

Tässä on linkki, josta saat lisätietoa majoituksesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *