Laitilan Tuomas Hopfenweizen

Laitilan Tuomas Hopfenweizen

Tämän vuotisessa Laitilan Tuomas -oluessa arkkitehtina häärii kovan luokan olutmies Mikko Salmi. Mikko on vuoden 2017 Hyvä Tuomas ja näin ollen pääsi Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalle toteuttamaan jokavuotisen Tuomas -oluen. Tällä kertaa oluena on reilusti humaloitu suodattamaton vehnäolut.

Panimon kuvaus:
”Tämän vuoden Tuomas-olut on puhdas suodattamaton vehnäolut, jossa on hieman normaalia voimakkaampi humalointi. Baijerilainen vehnähiiva antaa oluelle voimakkaan hedelmäisen aromin, jota on ryhditetty ranskalaisilla, australialaisilla ja saksalaisilla humalilla. Oluen rungossa tulee esiin maltainen makeus, hieman punertavaan taittuva väri ja humalan tuoma kevyt katkeruus.

Laitilan Tuomas 2018 Hopfenweizen on kehitetty yhteistyössä vuoden 2017 Hyvän Tuomaan Mikko Salmen kanssa. Mikko on kokenut oluenpanija, olutkirjailija sekä arvostettu olutkouluttaja. Pienen Olutkoulun oppeja ovat nauttineet sadat alan opiskelijat ja ammattilaiset sekä lukemattomat alasta kiinnostuneet kuluttajat.”

Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Panimon sivut: www.laitilan.com

Maa: Suomi

Tyyli: Hefeweizen

Voltit: 5,5 %

Katkerot: 28 EBU

Humalat: Aramis, Galaxy ja Opal

Maltaat: Cookie, Pilsner, Golden Ale ja Caramel Pale

Fiilikset:
Banaaninen ja aromaattisen humalainen hefe. Sopivan täyteläinen tuoksu. Ei mene liian tuhdiksi, muttei kuitenkaan vetistele. Nätti hedelmäinen hiiva.

Makuosastolla tullaan huomattavasti tiukemmalla meiningillä, kuin tuoksussa. Suuhun ensimmäisenä iskeytyy humalointi ja vähitellen alkaa päästämään läpi muita makuja. Humalointi aromikasta, eikä esiinny kuin alussa. Pehmeämpää hedelmäisyyttä tulee viiveellä ja banaania ei mausta löydy. Hiiva tulee tuoksun tavoin nätisti esille. Aromikas hyvin humaloitu vehnäolut. Rakastan perinteisiä vaaleita suodattamattomia saksalaisia vehnäoluita, mutta kyllä tällainen reilummalla kädelläkin humaloitu maistuu oikein mainiosti.

Mistä: Saatu. Löytyy laajasti maitokauppojen valikoimasta.

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 35/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *