Duvel Tripel Hop Citra

Duvel Tripel Hop Citra

Duvel on yksi suurista olutmaailman klassikoista ja oman olutharrastukseni alkuaikojen suunnannäyttäjä. Duvelin perusversio oli ensimmäisiä ns. ”erikoisoluita” joita tuli maistettua ja kyseinen olut avasi silmäni oluiden mielenkiintoiselle ja monivivahteiselle maailmalle. Nyt maistossani on Duvelin Tripel Hop, jossa humalana on Citra. Tripel Hop Citra on Duvel-fanien äänestämä paras Tripel Hop -sarjan olut ja oli viimeksi myynnissä vuonna 2012. Nyt tätä Citra-versiota tulee saamaan useammin, koska siitä tuli vakituinen tuote.

Aikaisempia Duvel -arvioita:
Duvel -arvio vuodelta 2014
Duvel Tripel Hop Mosaic -arvio vuodelta 2014 

Panimo: Duvel Moortgat

Maa: Belgia

Tyyli: Belgian Strong Ale

Voltit: 9,5 %

Katkerot: 48 EBU

Humalat: Styrian Golding, Saaz ja Citra

Fiilikset:
Tuoksu on aromaattinen, belgihiivainen ja mukavasti purevaa greippistä sitruksisuutta. Voima tuntuu, mutta sitrus samalla tekee tästä yllättävänkin virkistävän oloisen.

Sitrushedelmäisen kirpsakka, poreilee suussa ja hivenen makeahkon maltainen. Klassikko Duvel saa Citrasta boostia, kuin eläkeläinen heittäisi nitron huuleensa. Piristävä ja raikas tuttavuus, mikä on kokonaisuutena toimiva. Onko parempi, kuin tavallinen versio, niin sitä on paha mennä sanomaan. Tämä kuitenkin uppoaa paremmin lämpimämpänä päivänä, koska Citra taittaa paksuhkoa pyöreyttä hieman liukkaamman puolelle. Duvel + Citra on kuin belgihiivalla synnytetty Tupla IPA ja varmasti IPA-ihmisten on helpompi lähestyä tätä kuin alkuperäistä. Vaikka kyseessä oli hyvä olut, niin ei ole normi-Duvelin voittanutta.

Mistä: Saatu. Löytyy Alkon valikoimasta.

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 37/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *