Duvel Tripel Hop 2014 (Mosaic)

Duvel Tripel Hop 2014 (Mosaic)

Yleistä: Duvel on olut, joka sai minut aloittamaan olutharrastuksen oikein kunnolla. Olen siitä lähtien tasaisin aikavälein sitä ostanut ja juuri tästä Duvelista tulee aina sellaisen spesiaalifiilis, kun sitä nautiskelee. Nyt minulla on ensimmäistä kertaa maistelussa Duvelin Tripel Hop –sarjan olut ja vuosimalli on 2014. Tässä Tripel Hop –sarjassa käytetään normaalin kahden humalin lisäksi vielä yhtä vuosittain vaihtuvaa humalalajiketta. Perushumalat ovat Saaz ja Styrian Golding (Samat mitkä löytyvät juuri Duvelin perusversiosta) ja sitten tähän 2014 vuoden versioon panimomestari on valinnut jenkkihumalan nimeltä Mosaic. Tämä extra humala lisätään kuivahumalointiin.

Aikaisempien vuosien Tripel Hopit:
2007 – 2011: Amarillo
2012: Citra
2013: Sorachi Ace

Tämän nyt arvioinnissa olevan Tripel Hopin sain olutharrastajalta nimeltä Joel Harjunheimo. Hän oli huomannut blogistani, että tykkään Duvelista ja rupesikin kyselemään, että olenko maistanut näitä Duvelin Tripel Hop –oluita. Kiitokset erittäin paljon Joelille tästä pullosta.

Sitten onkin aika katsoa, että mitä taikoja Mosaic on tehnyt Duvelille!


Panimo: Duvel Moortgat

Maa: Belgia

Tyyli: Belgityylinen Vahva Ale

Voltit: 9,5 %

Humalat: Saaz, Styrian Goldings ja Mosaic

Ulkonäkö: Oluen päälle muodostuu erittäin mittava saippuamainen vaahto, joka häviää oluen pinnalta melko nopeasti. Väriltään olut on samea kullankeltainen.

Tuoksu: Tuoksussa reilu annos belgihiivaa ja sitrusmaista humalointia. Erittäin hedelmäinen, yrttinen ja mausteinen tuoksu.

Maku: Maultaan antaa tuoksun tavoin belgihiivaa ja sitrushedelmää. Mukaan mahtuu myöskin reilut annokset ruohoisuutta, mausteisuutta, yrttejä ja hedelmiä.

Tuomio: Mosaic antaa mukavan säväyksen Duvelille. Kuitenkin omaan makuuni aito ja alkuperäinen on hieman parempi. Tässä Tripel Hopissa tulee huomattavasti enemmän sitrushedelmää esille, kuin perus Duvelissa.

Ostanko jatkossa: Ehdottomasti pitää yrittää jatkossa hommata joka vuosi uusi versio.

Mistä: Sain tämän olutharrastajalta nimeltä Joel Harjunheimo.

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 39/50

Kolme sanaa: Vahvan sitruksinen Duvel

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *