Panimo Kiiski Vaahtopää Vehnäolut

Panimo Kiiski Vaahtopää Vehnäolut

Panimo Kiiski vakuutti minut ensimmäisellä maistamallani oluella Kapina APAlla, joten tälle toiselle pystyykin jo nostamaan odotuksia huomattavasti korkeammalle. Vaahtopää on 5,5 % Hefeweizen ja panimon kesän kausiolut. Panimo kertoo oluesta, että tässä oli tarkoitus tehdä niin puhdasta vehnää, kuin vain pystyttiin. Sitä ei ole lähdetty pilaamaan liialla humaloinnilla tai jollain marjoilla.

Panimon info:
”Kesän kausiolut. Vaahtopää on saksalaistyylinen vaalea vehnäolut (Hefeweizen). Tämä raikas ja virkistävä kesäjuoma suositellaan nautittavaksi kylmänä vehnäolutlasista. Pullon pohjalla oleva hiiva kannattaa kaataa mukaan. Vaahtopää Vehnäolut on myös erinomainen ruokajuoma esimerkiksi kalan, salaattien ja saksalaisten makkaroiden kera”

 

Panimo: Panimo Kiiski

Panimon sivut: www.panimokiiski.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Hefeweizen

Voltit: 5,5 %

Katkerot: 17 EBU

Humalat: Hersbrucker ja Saaz

Maltaat: Vehnä, Pils, Caramel ja Munich

Fiilikset:
Pehmeän banaaninen tuoksu. Vehnöoluthiiva selkeää. Purukumia ja neilikkaa. Oikein virkistävä ja puhdas aromi.

Alkuun hieman kirpsakan sitruksen tuntuinen Hefe muuttuu pyöreän pehmeäksi banaaniseksi juomaksi. Runko jopa 5,5 % runsaamman oloinen. Neilikka tulee esiin nätisti ja hiivaisuus läsnä, mutta vain kevyesti. Mallikas suoritus Hefeweizen oluttyyliin ja kieltämättä yksi parhaista mitä on tässä tyylissä suomalaisista tullut vastaan.

Mistä: Saatu panimolta

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 36/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *