Panimo Kiiski Kapina APA

Panimo Kiiski Kapina APA

Mäntsälä mielessäin” laulettiin jo lähes neljäkymmentävuotta sitten. Nyt ei ole Mäntsälä ainakaan itselläni mielessä, mutta siellä valmistettua olutta on lasissa ja tämä on ensimmäinen kokemus Panimo Kiiski -nimisen mäntsäläläispienpanimon tuotantoon. Aloitan maistelut heidän Kapina APA -nimisellä oluella, joka on heidän niin sanottu ”Old school APA” ja sitä on kypsytetty n. 2kk tankissa ennen astiointia. Panimolta kertovat, että ”humala on profiililtaan pitkä ja maltillinen, ei tule lapiolla päähän efektiä”. Tuo kuulostaa oikein hyvältä, koska lapio päähän ei tunnu hyvältä.  (kokemusta löytyy siitäkin).

Panimon info:
” Helposti lähestyttävä Amerikan Pale Ale. Kapina on pehmeän täyteläinen ja sopivasti, ei liikaa aloittelijan makuun jenkkihumaloitu täysmallas pintahiivaolut. Sopii nautittavaksi sellaisenaan tai esimerkiksi burgerin kanssa.”

Viime marraskuussa kirjoitan tästä panimosta juttua blogiini, joten muistin virkistämiseksi tässä linkkiä siihen juttuun.

Panimo: Panimo Kiiski

Panimon sivut: www.panimokiiski.fi

Maa: Suomi

Tyyli: American Pale Ale

Voltit: 5,5 %

Katkerot: 44 EBU

Humalat: Cascade ja Mosaic

Maltaat: Pale ja Caramel

Fiilikset:
Tuoksussa alkuun tulee esiin pehmeää karamellisuutta, joka vähitellen ottaa mukaansa trooppista hedelmäisyyttä. Kauttaaltaan hyvin lempeä tuoksu ilman mitään teräviä reunoja.

Maku tuo tuoksussakin tutuksi tulleiden karamellin ja tropiikinhedelmien kaveriksi kirpeämpää sitruksista katkeruutta ja maltaan rakentama runko kantaa hyvin humalan painon. Panimo sanoo, että Kapina APA on helposti lähestyttävä American Pale Ale ja olen heidän kanssaan samaa mieltä. Helposti lähestyttävä olut ei kuitenkaan välttämättä ole olut, jossa on tehty kompromisseja, että se olisi helpompaa ja Kapina näyttää sen toteen. Makumaailmaltaan monipuolinen olut ja hyvä ensimmäinen kosketus itselleni tähän panimoon. Nyt kun olis vielä maistaa burgerin kanssa, niin toimisi!

Mistä: Saatu panimolta

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 35/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *