Honkavuoren Inkeri

Honkavuoren Inkeri

Inkiväärillä maustettua olutta kotikaupunkini Joensuun Panimo Honkavuorelta. Olen blogissani useaan otteeseen maininnut olevani inkiväärin suuri ystävä, joten mielelläni maistan oluita, joissa sitä käytetään. Ruoanlaitossa inkivääri on usein läsnä ja toimii hyvin. Oluessa sen käyttäminen on melko varovaista ja varovaisuus on ymmärrettävää, koska inkivääri jakaa paljon mielipiteitä. Katsotaan kuinka Inkeri toimii.

Panimo: Panimo Honkavuori

Panimon sivut: www.honkavuori.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Aromisoitu Olut

Voltit: 4,5 %

Fiilikset:
Tuoksussa on sopivan pistävä määrä inkivääriä. Tykkään, että inkivääri kertoo olemassaolostaan. Tuoksussa pitää inkiväärin hieman potkaista ja Inkeri tekee sen. Muuten pientä banaania ja simaista menoa. Valohan tästä loistaa läpi ja nyt en puhu siitä mikä katkaisimesta isketään päälle, vaan samaisen panimon Valo Vehnäoluesta. 

Suussa tuntuu inkiväärillä maustettu sima. Kevyttä viljaisuutta ja pieni vehnän kirpeys. Oikein juotava inkiväärinen olut, vaikka omaan makuuni inkivääriä saisikin olla vielä enemmän. Inkivääri on kuitenkin sen verran vahva mauste oluessa, että suuremmissa määrin se vaikuttaisi negatiivisesti myyntiin. Tällä inkivääri määrällä myy varmasti paremmin.

Loppuun sanonkin, että näin arvion kirjoittamisen jälkeen katsoin panimon sivuilta etikettiä, niin siellähän tosiaan mainitaan ”Honkavuoren palkittu vehnäolut Valo kohtasi inkiväärin ja näin syntyi Inkeri.” Kyllä sen vaan sieraimet tunnisti.

Mistä: Saatu panimolta

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 2/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 29/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *