Nokian Keisari Pils

Nokian Keisari Pils

Nokian Panimolta uusinta uutta vuodelle 2018 on Keisari Pils. Kyseinen olut on saksalaistyylinen vaalea suodattamaton Pils-olut. Saatekirje sanoi, että ”Keisari Pils on valmistettu suomalaiseen makuun sopivaksi perinteistä Pohjois-Saksalaista pils-kulttuuria kunnioittaen. Makujen vivahteita korostava suodattamattomuus polkaisee tähän vaaleaan ja raikkaaseen pilssiin ryhtiä ja runkoa juotavuutta unohtamatta. Keisari Pils on oivallinen jokapaikanhöylä, istuu tilanteeseen kuin tilanteeseen eikä kikkaile.”

 
Panimo: Nokian Panimo

Panimon sivut: www.nokianpanimo.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Saksalaistyylinen Pils

Voltit: 4,5 %

Katkerot: 38 EBU

Humalat: Magnum, Tradition ja sesongin aromihumala

Fiilikset:

Tuoksusta tulee viljapeltoa, keksimäisyyttä ja ruohoisuus selkeää. Aromikas ja puhdas tuoksu. Palaset kohdallaan. Mitä enemmän annan oluen lämmetä, niin maltaisuus nousee vahvemmin esille. Oluen lämmetessä maltaisuus tuo mieleeni muiston, jossa isäni kaatoi saunan kiukaalle olutta ja siitä tullut leipäisen maltainen tuoksu nyt pyörähti sieraimiini.

Maussa alkuun tuntuu viljaisuus, joka nopeasti muuttuu ruohoiseksi humalan purennaksi. Keisari Pils on puhdas ja laadukas helposti lähestyttävä Pils, joka ei puraise liian kovaa. Tykkään hyvästä Pilsistä ja tämä on sellainen. Siinä missä viime vuotinen Keisari 25 Ginger Ale oli mielestäni oluena huti, niin Keisari Pils palauttaa Nokian Panimon onnistumisten tielle. Gingeriä ennen olivat erittäin hyvät oluet 2nd Avenue ja 66 APA, jotka toimivat. Pils luo näiden kanssa hyvän kolmikon, joita voin jatkossakin poimia ostoskoriini.

Mistä: Saatu panimolta. Saatavuus laajasti ympäri Suomea.

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 34/50

One thought on “Nokian Keisari Pils

  1. Tällä viikolla ostamani 66 (ei tietoa erästä) oli ainakin niin mitäänsanomaton että voisi kuvitella panimon ryhtyneen säästökuurille ainakin kyseisen oluen kohdalla. Surullista etenkin siksi että olin juuri lukenut panimomestarin haastattelun jossa kovasti vannottiin panimon menevän maku edellä ennen volyymejä. Sanoisin että ainakin 66 kannattaa tällä erää jättää hyllyyn.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *