Waahto Brewery Bavarian Vehnä 4,7 %

Waahto Brewery Bavarian Vehnä 4,7 %

Savonlinnalainen Waahto Brewery lähestyi minua oluillaan ja nyt sitten niistä ensimmäisenä saa arviointivuoronsa Bavarian Vehnä, joka on 4,7 % Hefeweizen Vehnäolut.

Etiketistä poimittua: 
”Bavaria Vehnä on saanut inspiraationsa Baijerin alueen perinteisistä vehnäoluista. Maultaan kevyen raikas, aromiltaan miellyttävän makea ja aavistuksen banaaninen. Väriltään kirkas ja kullankeltainen.”

Teksti kuulostaa viimeistä lausetta lukuun ottamatta hyvältä. Kun puhutaan Hefeweizenistä (Saksalaistyylinen suodattamaton vaalea vehnäolut), niin kirkkaus ei ole juttu joka tulisi ekana mieleen. No katsotaan kuinka meidän käy.  Panimo laittoi viestiä, ettei kyseessä ole Hefeweizen, joten yliviivataan äskeiset lauseet. Pullon väri ja etikettitaide yhdessä tuovat itselläni mieleen lasten limonadipullon, joten se ei aivan osu maaliin.

Panimo: Waahto Brewery

Panimon sivut: www.waahtobrewery.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Kristallweizen

Voltit: 4,7 %

Fiilikset:

Väriltään ei ollut onneksi täysin kirkas, vaan hieman sameutta mukana. Läpäisee tarkistuksen, mutta rimaa hipoen 😉

Tuoksu pehmeän banaaninen, hieman makean simamainen ja purukuminen.

Maussa banaanisuus jatkaa tuoksun viitoittamalla pehmeällä linjalla. Kevyt ja puhdas Hefeweizen. Jälkiliuku vehnäinen. 4,7 prosenttiseksi Vehnäolueksi kaikki palaset kohillaan, mutta keveytensä vuoksi ei pärjää 5,0 – 5,5 % vastaaville. Tämä Bavarian Vehnä palautti uskoni Waahto Breweryn tuotteisiin, koska aikaisemmista tuotteista jäänyt hieman ristiriitaiset tunteet, eikä laatu ole ollut aina aivan kunnossa. Tässä homma toimii! Mielenkiinnolla muiden panimon tuotteiden kimppuun.

Mistä: Saatu panimolta! Panimon sivujen alalaidassa kartta jälleenmyyjistä.

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 32/50

Muokattu: 1.3.2018 – Panimolta ilmoittivat ettei kyseinen olut ole Hefeweizen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *