Saku Antvärk IPA

Saku Antvärk IPA

Saku on suurimmalle osalle suomalaisista oluenlipittäjistä tuttu lähinnä Tallinnan tuliaisena eli salkkutavarana. Itsekin olen perusSakuja kumonnut joskus ennen olutharrastuksen siirryttyä tälle nykyasteelle, jossa määrä on korvattu erilaisilla makuelämyksillä. Silloinkin Saku Originaal oli sellainen perusLager, jota en hirmu mielelläni juonut Saku Kuld oli taas hieman parempaa virolaista ”kaljaa”. Ylipäätänsä Sakun oluista ainoa kelpo juoma on tähän mennessä ollut Saku Porter, jota oikein mielellään siemailee edelleenkin. Nyt sitten Alkon hyllyyn on tipahtunut sitä kräftimpää Sakua eli Antvärk IPA. Kyseinen olut onkin monopolimarketin edullisin IPA. Otetaas tyypit!

Panimo: Saku Õlletehas

Maa: Viro

Tyyli: India Pale Ale

Voltit: 6,0 %

Katkerot: 52,0 EBU

Fiilikset:

Tuoksu on melko mitäänsanomaton ja ehkä jopa hieman liimainen. Alkoholi tunkee esiin, eikä kyllä anna mitään positiivista kuvaa tästä oluesta. Kun olut hieman lämpenee, niin sieltä tulee pieni vivahde brittistä IPAa ja toimii huomattavasti paremmin.

Makuosastolla mennään huomattavasti paremmalla meiningillä, vaikkei mikään erityinen kokemus ole. Humalointi vetää sitrukset edellä. Greippinen jos ruvetaan tarkemmin puhumaan. Tää on vähän siinä ja siinä, että tykkäänkö. Pidemmän pohdiskelun jälkeen kuitenkin taittuu sen puolelle etten juurikaan tykkää. Saa jäädä kertaluontoiseksi kokeiluksi. Antvärk IPA jää kokonaisuutena melko yksiulotteiseksi IPAksi, joten ei hiero omia makunystyröitäni.

Mistä: Arvioitu tölkki saatu. Saatavilla Alkot kautta maan (2,09 € / 0,33 l tölkki)

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 6/10 (Viileänä 4/10)
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 30/50

2 thoughts on “Saku Antvärk IPA

  1. Samaa mieltä hyvin pitkälti, toissakesänä ostin tätä laatikollisen ja aika riittoisaa tavaraa oli, eli ei niin sanotusti kaapista suuhun lentänyt. Liimamainen tuoksu on osuva ja makutuntuma todella ohut. Jotenkin ryhditön paketti. Ei jatkoon.

  2. Halvalla ei saa tällä kertaa hyvää. Eniten harmittaa tunkkainen tuoksu. Liima on siihen osuva kuvaus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *