Pyynikin Cloudberry Saison

Pyynikin Cloudberry Saison

Cloudberry Saison on yksi Pyynikin Käsityöläispanimon Big 4 Sun –olutpäkin oluista ja ensimmäisiä oluita, jotka ovat valuneet heidän uuden tölkkilinjaston läpi. Muita tuon päkin oluita ovat Ruby Jazz Ale, Dammer Pils ja American IPA.

Lakalla maustettu Saison herättää ensimmäisenä ajatukseni siihen suuntaan, että onko pitänyt lähteä marjoilla maustamaan? Toisaalta, kaikki eivät ole minunlaisia olutharrastajia. Toiset haluavat kokeilla, maistaa ja valmistaa erikoisempia yhdistelmiä. Itse suosin Saisonini ilman kikkailuja. Tässä oluessa on yhdistettynä kaksi erillään loistavaa asiaa. Katsotaan ovatko solmineet kuinka sopuisan avioliiton keskenään.

Panimo: Pyynikin Käsityöläispanimo

Maa: Suomi

Tyyli: Saison

Voltit: 4,7 %

Katkerot: 32 EBU

Humalat: Saaz

Maltaat: Pils ja Vehnä

Fiilikset:

Tuoksussa hiivaa ja lakka selkeästi esillä. Eikä tuo lakka ole niin epämiellyttävä mitä alunperin ajattelin. Parfyyminen ja mausteisen pippurinen. Quite nice!

Otan ensimmäisen hörpyn ja heti voin sanoa, että en kyllä tykkää. Kitkerä ja lakka vaan ei toimi oluessa. Lakka on marjojen kuningas, mutta oluessa se menee hukkaan. Suutuntuma menee vetisen puolelle. Happamuus kevyen sutjakkaa sorttia ja marjaisuus potkii itsellä vastaan.

Saison lakalla ei toimi, mutta tätä haluisin maistaa ilman lakkaa. Taustalla on oikein kelvon kevyen Saisonin piirteitä.

Mistä: Saatu panimolta

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 5/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 9/20
Yhteensä: 26/50

3 thoughts on “Pyynikin Cloudberry Saison

  1. Ihan randomilla tarttui kaupasta ko. olut mukaan.. Ei jatkoon.. Kuten sanoit, erillään loistavia, yhdessä ei vaan toimi.. Yrh.. Taitaa mennä lavuaarista alas..

  2. Itse taasen olen ostanut tätä useampaankin otteeseen ja pidän kyllä. Oikein sopiva kesäolut, hapan ja hieman tosiaan pippurinen ja lakka maistuu muttei häiritsevästi. Hienoa, että tehdään myös suomessa tälläisiä oluita. Toiset tykkää toiset ei 🙂

  3. Tämä on niitä harvoja onnistuneita marjaoluita, meikäläinen kun ei pidä edes lambiceista. Tämä on hapan ja raikas, erittäin kesäinen olut, maistuu kyllä enemmän vadelmalle kuin lakalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *