Mallaskuun Panimo laajentaa ja siirtää tuotantonsa Kiinaan

Juttelin tuossa yks päivä Mallaskuun Panimon tyyppien kanssa ja keskustelu lähti melko mielenkiintoiseen suuntaan. Tämä suunta oli sellainen, jonne on täältä kylmästä Suomesta matkaa tuhansia kilometrejä. Asia oli sen verran kiinnostava, että ajattelin siitä raapustaa myös blogini puolelle juttua.

Mallaskuun Panimo ehti valmistaa vuoden verran pienpanimo oluita Lapualla. Nyt yhtiö tähtää suureen kasvuun ja aikoo kasvattaa tuotanto kapasiteettiaan kymmenkertaiseksi. Tässä herääkin kysymys, että miksi itseään etelä-pohjalaiseksi panimoksi kutsuva panimo siirtää tuotantonsa Kiinaan?

”Olisimme mielellämme jatkaneet toimintaamme kotimaisemissamme, mutta uuden alkoholilain voimaan tulon pitkittyminen rajaa meidän kokoisen yrityksen mahdollisuuksia laajentua ja kasvaa.” sanoo Mallaskuun Panimon toimitusjohtaja Ville-Petteri Salomäki.

Osasyynä Kiinaan muuttamisessa on kuitenkin houkuttelevat Kiinan markkinat. Jo nyt useat suomalaiset pienpanimot havittelevat jalan sijaa Kiinasta. Mallaskuun Panimo on ollut virran mukana suunnittelemassa vientiä Kiinaan, mutta onkin päättänyt aloittaa tuotantonsa paikan päällä. Voiko Mallaskuun Panimo kutsua itseään enää etelä-pohjalaiseksi panimoksi, jos kerran ei enää toimintaa Lapualla jatka?

”Kyllä me siitä lähdemme, että Etelä-Pohjanmaalta ollaan. Vaikka tuotantolaitos siirtyykin pois Lapualta, ollaan me kuitenkin täältä lähtöisin. Onhan Mersukin saksalainen vaikka Uudessakaupungissa valmistetaankin.” vastaa hallituksen puheenjohtaja Pekka Riihimäki.

Kuva: Mallaskuun Panimo. vas. Pekka, oik. Ville-Petteri

Mallaskuun Panimon kaikissa tuotteissa on tällä hetkellä ”Hyvää Suomesta” – merkki. Yhtiö kuitenkin vakuuttaa, ettei merkistä olla luopumassa. Raaka-aineet aiotaan pitää Suomalaisina. Kouvolasta Kiinaan rakenteilla oleva juna yhteys tulee pelaamaan suurta roolia yhtiön Kiinan valloituksessa.

”Meillä täällä Etelä-Pohjanmaalla on maailman paras pohjavesi. Tämä on jatkossakin takeena tuotteemme laadulle. Vesi tullaan kuljettamaan säiliöautoissa Kouvolaan ja siellä lastataan junaan, josta se jatkaa matkaansa uudelle panimolle. Myös kotimaisen viljan mallastamisesta uuden panimon lähettyvillä on keskusteltu.” vakuuttelee tuotannosta vastaava Jaakko Anttila.

Mallaskuun tuotanto määrä tulee olemaan selvästi edellisvuotta suurempi, mutta nykyisen kymmenen tuotteen valikoima pienenee. Laaja valikoima ale- ja lager-oluita tulee supistumaan kahteen. Tuotteiden nimistä yhtiön edustajat eivät halua kommentoida, mutta paljastavat, että luvassa on tehokkaasti tuotettuja vaaleita lager-oluita, jotka maistuvat käytetyille raaka-aineille.

Aika näyttää kuinka Mallaskuun Panimon Kiinan valloitus tulee onnistumaan. Itsekin olen jo suunnitellut matkaa uudelle panimolle, koska veljenikin asuu tällä hetkellä Kiinassa. Vähän kuin kaksi kärpästä yhdellä käynnillä.

One thought on “Mallaskuun Panimo laajentaa ja siirtää tuotantonsa Kiinaan

  1. Tämähän ei onneksi oo aprillia vaikka 1.4 julkaastu. Projekti voi ja elää hyvin 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *