Vakka-Suomen Prykmestar Terva Suomi 100 Juhlaolut

Vakka-Suomen Prykmestar Terva Suomi 100 Juhlaolut

Suomen 100-vuotis juhlavuoden kunniaksi Vakka-Suomen Panimolta on tullut Alkon valikoimiin tervalla maustettu Dunkler Bock. Ajatuksen tasolla vaikuttaa mielenkiintoiselta. Tämän oluen toi mukanaan maistoon isäni KalaHarri, joka kävi piipahtamassa kylässä. Hän soitti minulle Alkosta ja kirosi, että miksi täällä ei ole Prykmestar Savua, johon hän oli ihastunut muutama päivä aikaisemmin. Nappasi sitten talteen tämän toisen Prykmestarin.

Panimo: Vakka-Suomen Panimo

Maa: Suomi

Tyyli: Dunkler Bock

Voltit: 6,1 %

Katkerot: 22,0 EBU

Fiilikset:

Tuoksussa savusaunan kylkeä ja juurikin sieltä sitäpuolelta. Tervaa, paahteisuutta ja leipäistä maltaisuutta.

Maussa kuivaa paahteisuutta, makeaa maltaisuutta ja vahva tervaisuus. Leipäisä, yrttinen, marjaisa ja tästä tulee kyllä mieleen tervaleijonapastillit, joita en ole kyllä vuosiin maistanut. Tuli sellainen outo flashback noihin pastilleihin. Ihan hyvä olut, muttei todellakaan nouse panimon kärkioluiden kastiin. Ehkä kuitenkin hieman sekava kokonaisuus. Tätä mielellään maistelee desin annoksen, mutta puolen litran leka on kuin tervaa joisi.

KalaHarri myös kiskoi oman pullonsa alas ja tykkäsi erittäin paljon. Siemaustensa välistä sai sanottua, että maistuu tervalta ja lakritsilta.

Mistä: KalaHarri toi ja Alkosta oli ostanut tai näin ainakin olitin hänen tehneen. (5,46 € / 0,5 l pullo)

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 10/20
Yhteensä: 29/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *