Jaskan olutjoulukalenteri 2016: 3.luukku: Sori Brewing Winter Gorilla Baltic Porter (Oak Aged)

Sori Brewing Winter Gorilla Baltic Porter (Oak Aged)

Kolmas luukku ja sieltä tän kalenterin ensimmäinen tuttu panimo. Luukun takaa paljastui Sori Brewingin Winter Gorilla Oak Aged. Kyseessä on sama olut, joka ollut aikaisemminkin saatavilla. Kyselin panimolta ja he kertoivat, että hieman on reseptiä hiottu, mutta muuten sama olut. Winter Gorilla on tammitynnyrilastuissa kypsytetty 7,0 prosenttinen Baltic Porter.

Panimo: Sori Brewing

Maa: Viro

Tyyli: Baltic Porter

Voltit: 7,0 %

Katkerot: 40 EBU

Fiilikset:
Tuoksussa kuiva paahde kohtaa lakritsin. Vanilja pehmentää ja tummaa hedelmääkin esiintyy.

Suutuntuma on pehmeä ja loppua kohti kuivaava. Paahteisuutta, vaniljaa ja tummaa hedelmää. Taustalla pyörii lakritsia ja kylmää kahvia. Tammista puumaisuutta ja humalointi tulee melko vahvasti esiin. Miellyttävä tyylilajissaan ja oikeastaan tämän kalenterin ensimmäinen olut, joka sopii jouluiseen ja talviseen teemaan. Hieno olut.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 5/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 38/50

En ole ainut olutblogisti, joka näistä Beerychristmas -olutkalenterin oluista kirjoittaa. Käykääs tsekkaamassa myös Bisseparoni

4 thoughts on “Jaskan olutjoulukalenteri 2016: 3.luukku: Sori Brewing Winter Gorilla Baltic Porter (Oak Aged)

  1. Suomalaiset kommentaattorit ovat todenneet kalenterin ensimmäiset oluet talvi- ja jouluteemaan sopimattomiksi. Sanovatkohan esimerkiksi baskimaan olutkommentaattorit samaa tästä meikäläisittän jouluisesta oluesta? Kalenterin hyviä puolia itselle juurikin se, että ei tule jumiuduttua niihin ainaisiin yksiin ja samoihin omiin jouluklassikoihin…

  2. Itse en ajatellutkaan, että nämä oluet olisivat pelkästään Joulu-teeman mukaisia, vaan myös makuelämyksiä eri tyyppisistä eurooppalaisista oluista.Kolme ensimmäistä minun mielestäni olivat kaikki positiivisia yllätyksiä. Ihmettelen, miksi meidät suomalaiset on yritetty aikoja kyllästää mauttomilla lager-oluilla. Ihan kuten Edam olisi ainoa ja paras juusto markkinoilla.

    1. Tämä on totta eli ei tarvitse todellakaan olla pelkkiä joulu- ja talvioluita. Se tekisi tästä kalenterista tylsän. Laajalla säteellä vaan erilaisia niin kiinnostusta riittää aattoon asti.

  3. Täytyy toivoa, että kotimaiset pienpanimo saisivat nopeasti suoramyyntioikeudet ja eurooppalaisten oluiden verkkomyynti jätettäisiin myös rauhaan. Annetaan ihmisten nautiskella!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *