Jaskan olutjoulukalenteri 2016: 4.luukku: Buxton Winter IPA

Buxton Winter IPA

Luukku numero neljä ja sieltä laadukkaan brittipanimon Buxton Breweryn Winter IPA. Panimon tuotteet ovat itselläni olleet melko vähäisessä kulutuksessa, mutta kun olen testannut, niin hehkuvat laatua ja maistuvat kyllä mallikkaasti. Tämä olut näyttäisi olevan tätä kalenteria varten valmistettu.

Panimo: Buxton Brewery

Maa: Englanti

Tyyli: Red IPA

Voltit: 6,3 %

Fiilikset:

Tuoksussa karamellisuutta, puuta ja jopa parit pähkinät. Pienellä lasin pyörittelyllä saan sieltä nousemaan sitruksisuutta. Tuoksu ei herättele mitään suurta mielenkiintoa. Jää aavistuksen tunkkaiseksi. Tuoksu kokonaisuutena jopa hieman puistattaa. Siinä on jotain marjaisuuttakin esillä.

Makuosastolla on sitten eri ääni kellossa. Karamellista makeutta ja reilut annokset sitrushedelmiä. Näistä hedelmistä eniten esillä greippi. Hemmettiläinen täähän on näpsäkkä olut. Tuoksun tunkkaisuuden jälkeen raikas sitruksisuus antaa hymyn huulilleni. Humalapuolella on melkoisesti potkua ja se jää pyörimään suuhun. Tämä ei kuitenkaan häiritse, koska karamellimallas oluen keveydestä huolimatta pysyy humaloinnin perässä. Tuoksu ei toiminut ollenkaan, mutta maku pelastaa tämän oluen kuopasta, johon olin sitä pelkän tuoksun perusteella tunkemassa.

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 33/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *