Jaskan olutjoulukalenteri 2016: 2.luukku: Sainte Crucienne Hara-Kiri

Sainte Crucienne Hara-Kiri

Ranskalainen Sainte Crucienne –panimon Tripel löytyy luukun numero kaksi takaa. Tämä varta vasten tätä olutkalenteria varten valmistettu olut ei ole mikään perusTripeli. Se on humaloitu Centennialilla ja Sorachi Acella. Eivät ole aivan settiä Tripel humaloinnissa, joten antaa varmasti jännät sävärit maistelussa. No katsotaan kuinka käy.

Panimo: Sainte Crucienne

Maa: Ranska

Tyyli: Tripel

Voltit: 8,0 %

Humalat: Centennial ja Sorachi Ace

Fiilikset:

Tuoksussa belgihiivaa, yrttejä ja sitruunan siivu. Mausteisuus ympäröi kokonaisuutta. Tuoksu on kyllä nätti!

Makumaailma menee sitten enempi sekaisin, kuin hienosti hallittu aromimaailma. Vähän kuin ihailisi Ferraria ja konepellin alla olisi Ladan moottori. Älkää ymmärtäkö väärin, että ei tämä pahaa ole. Tuoksusta makuun on vaan suuri ero ja maku vaatii tässä oluessa hieman totuttelua. Sorachi Ace hallitsee ilman tilliä ja sitruksisuus taustalla. Lievää ylimakeutta, joka tässä itsellä tökkii. Parhaimmillaan tämän tyylin oluet ovat maagisia eväitä kuten Tripel Karmeliet ja Chimay Triple. Hara-Kiri ei yllä siihen, mutta ilman ällömakeutta olisi oikein hyvä olut. Tuoksu oli kyllä huumaava.

Pari ensimmäistä luukkua on ollut kahden loistavan oluttyylin ympärillä olevaa kikkailua, josta en itse juurikaan välitä. Toivotaan jatkoon parempaa.

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 11/20
Yhteensä: 32/50

2 thoughts on “Jaskan olutjoulukalenteri 2016: 2.luukku: Sainte Crucienne Hara-Kiri

  1. Omaan makuun tuo oli ihan toimiva mutta Sorachi Ace jylläsi kyllä reilulla tillisyydellä. Myöskään mitään liiallista makeutta en huomannut.

  2. Omaan makuun tuo oli ihan toimiva mutta Sorachi Ace jylläsi kyllä reilulla tillisyydellä. Myöskään mitään liiallista makeutta en huomannut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *