Vakka-Suomen Prykmestar Alt

Vakka-Suomen Prykmestar Alt

Oluttyyli, joka on saanut nimensä tietokoneen näppäimistön painikkeen mukaan. No ei! Alt eli Altbier on saksalainen pintahiivaoluttyyli. Muista pintahiivaoluista Alt eroaa mm. sillä, että valmistuksen jälkeen sen säilyttäminen hoidetaan pohjahiivaoluiden tapaan viileässä.

Saksalainen oluttyyli ja uusikaupunkilainen Vakka-Suomen Panimo ovat Suomen olutskenen ylivoimaisesti varmin yhdistelmä. VASPin panimomestari Jani Vilpas hoitaa nämä saksalaiset oluet oluenystävien saataville veitsen terävällä tarkkuudella, joten tämän oluen ostaminen ei epäilyttänyt tippaakaan. Harvoin on näin varmat fiilikset! Katsotaan kuinka kävi!

Panimo: Vakka-Suomen Panimo

Maa: Suomi

Tyyli: Altbier

Voltit: 5,0 %

Kantavierre: 12,1 %

Katkerot: 33,3 EBU

Väri: 49,8 EBC

Fiilikset:

Tuoksussa ruohoisuutta, yrttiä, paahdetta ja pähkinää. Hieman sellaista ruisleipäistä maltaisuutta ja tummaa hedelmää.

Maultaan terävä ruohoisen yrttinen humalointi, tummaa hedelmää ja paahteista mallasta. Hivenen ruisleipäisä ja taustalla kaakaota. Tyylikäs tyylilajinsa edustaja ja itselleni iskee erittäin nätisti juuri sellaisena oluena, jossa ei olla lähdetty kikkailemaan.

VASPilta taittuu loistavasti saksalaiset oluet ja tämä Prykmestar Alt on hyvä osoitus panimomestari Jani Vilppaan ammattitaidosta. Kaikessa yksinkertaisuudessaan hieno olut.

Altti on valttia!

Mistä: Alkosta

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 35/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *