OlutExpo 2016 ja haastattelussa Mikki Nyman

 

OlutExpo lähestyy ja valtaa parin viikon päästä Helsingin Kaapelitehtaan maamme kattavimmalla juomavalikoimalla. Mukana on 43 näytteilleasettajaa, jotka tuovat mukanaan oluita, siidereitä, viskejä ja ruokaa. Haastattelin tapani mukaan tapahtumanjärjestejää Mikki Nymania ja tässä on pienen infon jälkeen haastattelun anti. Itse olen myös menossa tapahtumaan hyörimään ja pyörimään, joten paiskataan kättä ja kippistetään olutlaseja tavatatessa.

Ajankohta: 28. – 30.10.2016
Sijainti: Kaapelitehdas, Helsinki

AUKIOLOAJAT:
Perjantai 14 – 23
Lauantai 14 – 23
Sunnuntai 14 – 21

LIPUT ENNAKKOON:
Perjantai 10 €
Lauantai 14 €
Sunnuntai 8 €
3 pv paketti 25 €*

Lippujen hinnat sisältää:
pääsymaksun, narikan
ja tasting-lasin käytön.
(ei sisällä juomia)
* 3pv lippu myynnissä vain
ennakkoon Tiketistä!

LIPUT OVELTA:
Perjantai 12 €
Lauantai 16 € 
Sunnuntai 10 €

Ja sitten haastattelun pariin!!

1.    Millä tavalla tapahtuma eroaa viime vuodesta?
Ensinnäkin OlutExpon ruokatarjontaan on panostettu huomattavasti enemmän, ja paikalle on kutsuttu ulkopuoliset yritykset vastaamaan tarjonnasta. Myöskin oheisohjelmisto palaa vuoden tauon jälkeen, perjantai sekä lauantai iltapäivisin on luvassa todella hienoa ohjelmaa Maria Markuksen ja Arto Koskelon juontamana. Merikaapelihalliin on saatu lisää tilaa ja tapahtuman lasilogistiikka toimivammaksi, kun narikat tullaan rakentamaan ulos telttaan ja sisäänkäynti eri päästä hallia.

2.    Ajatuksiasi viime vuoden tapahtumasta?

Viime vuodesta jäi mahtava fiilis, yleisö selvästi nautti tapahtumasta.

3.    Onko jotain virheitä viime vuodelta, jotka tänä vuonna on korjattu?

Varsinaisia virheitä ei tule heti mieleen, mutta monia asioita tulemme parantamaan viime vuodesta. Parempi ruoka, poletteja voi ostaa heti lipunmyynnissä, opasteita parannetaan jne…

4.    Ajatuksia tämän vuoden näytteilleasettajista?
Mielestäni saimme jälleen erittäin hyvän ryhmän kasaan käsittäen 43 yritystä, edustaen erilaisia panimoita niin uusia kuin vanhoja, kaikki Suomen merkittävimmät maahantuojat, mukaan lukien yli 10 yritystä esittelemässä tislaamo-tuotteita… Kyseessä on ylivoimaisesti Suomen suurin katselmus erilaisiin panimo- ja tislaamotuotteisiin.

5.    Mikä on se asia, joka olutexpoilijalle jää tämän vuoden tapahtumasta mieleen?

Toivon että ihmisille jää OlutExpo mieleen upeana kokonaisuutena, toivon että yleisö näkee panostuksemme tapahtuman laatuun.

6.    Kuinkas ruoka hoidetaan?
Kuten sanoin OlutExpon ruokatarjonta muuttuu täysin viime vuodesta. Panimoravintolat Bryggeri Helsinki ja il Birrificio sekä street food yritykset Social Food ja Liesikiesi tulevat paikalle vastaamaan ruokapuolen tasosta, olemme yhteispalavereissa suunnitelleet heidän kanssaan kokonaisuutta.

7.    Kaikkein polttavin kysymys oluttapahtumalle eli mites vesi?
OlutExpo tapahtumana eroaa kilpailijoistaan siinä että me otamme asiakkaiden veden tarpeen vakavissamme, ja myöskin haluamme että asia hoidetaan tapahtuman arvolle sopivalla tavalla. Messualueelle rakennetaan jälleen vedenmyynti piste, josta asiakkaat voivat ostaa erittäin edulliseen hintaan hiilihapotonta vettä 0,5 litran kierrekorkillisissa muovipulloissa.

8.    Minkä oluen aiot juoda, kun tapahtuma on sunnuntaina päättynyt?

Jaa-a.. nyt tuli paha.. ehkä pastöroimattoman Pilsner Urquellin jos sitä vielä jotenkin ihmeellisesti on jäljellä kolmen päivän jälkeen.

9.    Onko minkälaista ohjelmaa varattuna?
Ohjelmistoa on tarkoitus esitellä tarkemmin tapahtuman verkkosivuilla www.olutexpo.fi heti kun ohjelman tuottajat vahvistavat sisällön minulle, perjantaina ja lauantaina iltapäivällä on luvassa laadukasta ohjelmistoa Maria Markuksen ja Arto koskelon juontamana. Tämän lisäksi perjantaina tapahtumassa lähetetään Radio Helsingin Kippis ohjelma Aniko Lehtisen ja Ikke Ikäläisen juontamana livenä!.. Eli kannattaa saapua paikalle ajoissa.

10.    Ohjeita expoilijoille?
– Saapukaa paikalle ajoissa, ja jalkaan mukavat kengät että jaksaa kierrellä maistelemassa.
– Jos miettii kumpana päivän kannattaa tulla niin vastaukseni on ehdottomasti perjantaina, lauantaina Merikaapelihalli tulee aina aivan täyteen ja jonoja syntyy.
– Meillä käy kaikki Visa ja Mastercard maksukortit, ei tarvitse tulla automaatin kautta koska meillä on myös ilmainen narikka!
– Poletteja myydään 10€ pusseissa sekä lipunmyynnissä ovella sekä sisällä anniskelualueella, ja oluet/siiderit maksavat yleisesti 2-3€/15cl maisteluannos.

11.    OlutExpo kolmella sanalla?
NYT ON KOMEETA!

12.    Esitä itsellesi kysymys ja vastaa siihen?
Kuinka jaksan tehdä tämän kaiken?.. V: Minulla on maailman paras henkilökunta apuna.

13.    Blogin lukijan Kallen kysymys: Kuinka paljon panimoita Suomeen mielestäsi mahtuu ja olisiko mahdollista että kaikki saisivat Expossa yhtä suuren näkyvyyden? Lähinnä kiinnostaa normaali pääkaupunkiseutu – vs muu maailma asettelu…

On vaikeaa miettiä montako panimoa Suomeen ”mahtuu”, kyse on enemmänkin kuinka moni osaa/pystyy toimimaan kaupallisesti kannattavana.
Suomessa ei ole tilaa/hallia/toria minne kaikki mahtuisivat kerralla vaikka kuinka haluttaisiin. OlutExpoon pyritään aina kokoamaan näytteilleasettajat niin kuin se on itse tapahtuman kannalta paras, kokonaisuuden pitää olla mielenkiintoinen ja kuvastaa mahdollisimman laajasti tämän hetken tarjontaa. Kuten on sanottu OlutExpo ei ole pienpanimotapahtuma eikä tule sitä olemaan, haluamme esitellä markkinoiden tarjontaa paljon laajemmin kuluttajille.
Tämän vuoden OlutExpossa on mukana yhteensä 43 yritystä, näistä on pienpanimoita 22, ja näistä on vain 4 pääkaupunkiseudulta… Joten uskallan sanoa että meillä on ”muu maailma” aika hyvin edustettuna.

Näillä eväillä kohti Expoa!!!

One thought on “OlutExpo 2016 ja haastattelussa Mikki Nyman

  1. Kiva haastattelu, tämä jäi vaivaamaan.

    "OlutExpo tapahtumana eroaa kilpailijoistaan siinä että me otamme asiakkaiden veden tarpeen vakavissamme, ja myöskin haluamme että asia hoidetaan tapahtuman arvolle sopivalla tavalla. Messualueelle rakennetaan jälleen vedenmyynti piste, josta asiakkaat voivat ostaa erittäin edulliseen hintaan hiilihapotonta vettä 0,5 litran kierrekorkillisissa muovipulloissa."

    Eikös lähes jokaisessa tapahtumassa ole tarjolla vettä ilmaiseksi? Tapahtumaan maksaa 16 euroa sisälle, ja silti vedestä täytyy maksaa.

    Eroaa tosiaankin muista veden suhteen. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *