Laitilan Kukko Schwarz

Laitilan Kukko Schwarz

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Kukko –olutsarjan uusimpia tulokkaita on tämä nyt arvioinnissa oleva Laitilan Kukko Schwarz. Olut on tyyliltään Schwarzbier elikkäs Mustaolut. Voidaankin puhua, että kyseessä on Tummaa Lageria tummempi lager –olut 🙂 Siinä missä minulle ei oikein tummat lagerit uppoa, niin sitten taas Schwarzbierit uppoavat oikein nätisti. Näissä ei ole samaa makeutta, jota tummissa lagereissa, vaan mukavaa kuivahkoa paahdetta.

Uusimmista Kukoista arvioinkin jo aikaisemmin Kukko IPAn, joka ei osunut kohteeseen. Nyt jännityksellä maistamaan, että mitä tarjoaa Musta Kukko?

HUOM! Tää on gluteeniton ja sehän on hyvä juttu!

Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Maa: Suomi

Tyyli: Schwarz

Voltit: 4,5 %

Kantavierre: 12,9 %

Katkerot: 10 EBU

Väri: 84 EBC

Humalat: Magnum, Hersbrücker.

Maltaat: Münich, Crystal 300, Black

Fiilikset:

Tuoksussa kuivaa paahteisuutta, salmiakkia ja takalaidassa ruohoisuutta.

Maultaan paahteisen nokinen, hieman makea (onneksi vaan hieman) ja loppuliultaan salmiakkinen mustaolut. Prosentteihin nähden mukavan täyteläinen ja ei tietoakaan vetisyydestä. Pyöreähkö ja tummansuklainen. Ruohoinen humalointi heittelee yrttisen puolelle. Kuivahko.

Ei epäilystäkään siitä etteikö tässä olisi paras Kukko tähän mennessä. Lihapatojen kanssa tätä pitää kyllä ruveta siemailemaan. Hyvä ruokajuoma ja toimii kyllä ilman ruokaakin. Viime viikonloppuna tuli tätä siemailtua villisika pulled porkin kaverina, eikä ollenkaan huono combo.

Harvassa on hyvät maitokauppavahvuiset tummat oluet, mutta tämä kyllä tulee jatkossakin lähtemään mukaani.

Mistä: Saatu panimolta ja käyty ostamassa K-Citymarket Pilkko, Joensuu. Saatavilla vähittäiskaupat kautta maan.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 35/50

4 thoughts on “Laitilan Kukko Schwarz

  1. Ostin tänään kyseisen oluen ja meni heittämällä suosikkeihin. Sitten guugletin arvosteluja ja löisin tänne.

    1. Mukava kuulla, että maistui. Itsekin tykkään ja viimeksi eilen join tätä villisikapadan kyytipoikana. Hienoa että löysit tänne ja toivottavasti myös jatkossakin seurailet juttujani

  2. Teen itse olutta en valmis uutteesta vaan maltaista. Olen geliaatikko joten en pysty juomaan monia oluita omista ei maha rule kipeäksi eikä teidän tämä kyseinen olut on minun suosikkini kiitos siitä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *