Sori White Lies White IPA

Sori White Lies White IPA

Seuraavana maistoon Sori Brewingin League of Hops –sarjasta White Lies –niminen White IPA. Tätä olin jo kertaalleen maistanut hanasta, eikä se silloin hirveästi säväyttänyt. Katsotaan kuinka se tällä kertaa toimii. Aikaisemmin maistettuna tästä sarjasta on Leaping Lena.

Panimon kuvaus:
”Witbierin ja IPA:n hybridi (eli muistaa pyöräytellä hiivat mukaan) Trooppista hedelmää ja yrttiä Equinoxin ja Mosaicin pyhästä liitosta. Taatusti massasta erottuva IPA.”

Panimon sivuilta kaivettua lontoolaista tekstiä:
” Which one is it, a Belgian Witbier or an American India Pale Ale? White Lies is an unfiltered White IPA. Pale and hazy Wit & IPA hybrid with a round malt base and a spicy yeast character.
Intensively tropical Equinox and Mosaic hops give this IPA a big punch of fruitiness. Among with that fruitiness you get tropical herb aromas from the Belgian yeast. Strong, compound flavors that leave you dazed.


Chill to 7 – 9 °C and enjoy from a suitable glass.


This one goes best paired with all foods ginger or wild herbs.”

Panimo: Sori Brewing

Maa: Viro

Tyyli: India Pale Ale (White IPA)

Voltit: 6,2 %

Katkerot: 58 EBU

Humalat: Mosaic ja Equinox

Fiilikset:
Reilusti kuplivaa pitkäkestoista vaahtoa tarjoileva olut.

Tuoksu on mausteinen ja belgihiivainen. Taustalta iskeytyy vahva yrttimäisyys. Trooppisen hedelmäinen ja greippinen.

Maultaan White Lies on virkistävää, mausteista, yrttistä ja hedelmäistä olutta, joka tässä ns. uudessa tyylissä (White IPA) toimii. Itsellä tämä olut menee vähän siinä ja rajoilla, että tykkäänkö. Tykkään Witbieristä, koska sen mausteinen ja belgihiivainen meininki tarjoaa aurinkoiseen kesäpäivään ultimaattisen virkistyksen. Witbier on raikas janonsammuttaja. Tykkään myös IPAsta, koska siinä taas humalointi on reilusti voimakkaampaa, mutta sekin virkistää mukavasti. Näiden kahden tyylin yhdistäminen ei ole se kaikkein toimivin (omasta mielestäni). White IPA on hieman kuin Black IPA. Ne ovat ihan hyviä, mutta silti olen silleen että kaksi yhdistettyä tyyliä ovat parempi erillään. IPAt Ipana ja Witit Wittinä 🙂

White IPAksi tämä on kuitenkin sieltä kärkipäästä, vaikken itse täysillä syttynytkään. Mieluummin juon IPAn ja Witbierin erikseen ja tällöin saan kaksi olutta yhden sijaan 🙂

Mistä: Saatu panimolta.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 32/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *