Stadin Panimo American Session IPA

Stadin Panimo American Session IPA

Stadin Panimon tölkit ovat herättäneet jo pitkän aikaa melkoista kohua. Nämä tölkit on pantu Olvin laitteilla ja tämä on ollut monelle kova pala purtavaksi. Tästä myös rysähti Stadin Panimon niskaan hurjat jälkiverot (n. 250 000 €). En lähde ottamaan kantaa tuohon jälkivero asiaan, vaan toivotan voimia ja tsemppiä StaPan Timo Konttiselle ja muulle panimoväelle.

Mitä tulee siihen, ettei tölkissä lue että pantu Olvi Oyj:llä, niin se oli monille kauhea asia. Itse sanon, että paskanko väliä sillä missä olut on tehty, kunhan se on hyvää. Jos StaPan Olvilla panemat oluet olisivat olleet huonoja, niin sitten olisi jotain väliä ja saattaisin itsekin älähtää. Mutta kun ne oluet ovat erittäin hyviä ja järkevään hintaan. Joten mielensäpahoittajat voivat kaivaa herneet pois oluttuopeistaan ja nauttia hyvästä oluesta.

Nyt otan arviointiin American Session IPAn, joka on hyvä olut.

Panimo: Stadin Panimo (Pantu Olvin panimolaitteilla)

Maa: Suomi

Tyyli: Session IPA

Voltit: 4,5 %

Katkerot: 60 EBU

Fiilikset:
Kirkas kultainen olut, reilusti kuplia ja saippuamainen vaahto.

Tuoksu keskittyy sitrushedelmiin ja trooppistakin hedelmää on mukana. Aromikas ja taustalta ruohoinen.

Suutuntumaltaan kevyt ja reilusti hiilihappoinen. Virkistävä sitrusvoittoinen kauppaIPA, jossa melkoisesti myös ruohoisuutta. Greippiä, trooppista hedelmää. Ei tietoakaan vetisyydestä.

StaPan ASI on Session IPA –tyylilajissa aivan kärkikastissa, kun mitataan maailmanlaajuisesti. Suomen mittakaavalla nappaa ykköspaikan. 

Mistä: Lähikaupasta ostin ja löytyy lähes kaikista maitokaupoista.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 34/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *