Cool Head Brew IPAnema

Cool Head Brew IPAnema

Nyt arvioinnissa Cool Head Brew:n ensimmäinen kaupallinen olut ja itselleni ensikosketus tämän uuden panimon tuotteisiin. Käykää myös tsekkaamassa suomalaiset pienpanimo tutuksi –artikkeliini panimosta.

Panimo: Cool Head Brew

Maa: Suomi

Tyyli: India Pale Ale

Voltit: 5,7 %

Katkerot: 31 EBU

Väri: 11 EBC

Humalat: Cascade ja Simcoe

Panimon kuvaus oluesta:

”Vaalea, punertavan sävyinen pintahiivaolut, jossa yhdistyy amerikkalaisten humalien raikas hedelmäisyys, maltainen mausteisuus ja hento kukkaisuus. Tasapainoinen, helposti lähestyttävä ja viipyilevän katkera humalointi kestää hyvin ensipuraisusta aina viimeiseen huikkaan asti. Makumaailmasta voi löytää myös makeaa verigreippiä.

Tämä olut on konstailematon, se ei pyri sokaisemaan makuaistia ylivuotavalla humaloinnilla, vaan tarjoaa tyylikkään ja rikkaan monipuolisen kokemuksen. Se on ammattitaidolla pantu, ja rauhassa kypsytetty, parhaan lopputuloksen takaamiseksi.”

Fiilikset:
Kolmen sentin mittainen vaahto ja väriltään sameahko oranssin keltainen.

Tuoksussa ensimmäisenä tulee esiin makeahko karamellimallas, joka vaihtuu aromikkaaseen humalointiin.

Maussa humalointi tulee melko kitkeränä tuoksuun nähden. Humalointi on sitrushedelmäistä, trooppista ja havuisuuttakin löytyy. Greippiä ripoteltu hennolla otteella.

Hiilihappoisuus erittäin mietoa ja lähes olematonta. Saisi kyllä olla enemmän poretta. Melko kevyentuntuinen IPA, joka kaipaisi enemmän runkoa. Humalointi on sieltä miedoimmasta päästä tälle tyylille ja itse kutsuisin ennemmin American Pale Aleksi, kuin India Pale Aleksi. Sillä nyt ei sinänsä väliä mikä tyyli on, mutta kokonaisuus jää hieman miedoksi.

Tämä ensikokemus jää hieman puuttumaan runkoa, humalankatkeroa ja hiilihappoja. Nuo kun viilaa kuntoon, niin homma toimii. Ei tarvitse vetää humalointia överiksi, mutta tässä on oltu liian varovaisia.

Mistä: Saatu panimolta

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 11/20
Yhteensä: 29/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *