Siideri: Panimoinen & Lemmes Hämeen Hitain

Panimoinen & Lemmes Hämeen Hitain

Harvoin tulee juotua siidereitä, mutta vieläkin harvemmin niitä tulee arvioitua. Onhan se kuitenkin näin, että kunnon siideri on hemmetin hyvä juoma. Nyt en puhu niistä sokeriesanssiliemistä, joita suurin osa suomalaisista kutsuu siidereiksi, vaan aidoista omenoista tehtystä jumalaisesta nektarista. Sain mahdollisuuden maistaa Panimoinen & Lemmes –nimisen kiertolaispanimon siideriä nimeltä Hämeen Hitain. Ja näin siinä kävi!

Panimoinen & Lemmes Facebook –sivulta poimittua:
”Panimoinen & Lemmes tekee aitoa siideriä ja tyylikkäitä oluita. Aloitamme toimintamme tekemällä sarjan koe-eriä vuoden 2016 aikana. Ensimmäinen myyntiin tuleva tuotteemme on yhteistyössä Lepaan viinitilan kanssa valmistettu Hämeen Hitain-siideri. Ensimmäisen, Kultarinta-nimisen oluemme valmistamme Malmgårdin panimossa. Ravintolamyyntiin Kultarinta tulee heinäkuussa.
Toimimme aluksi kiertolaispanimona, mutta suunnitelmissamme on rakentaa tulevaisuudessa nykyaikaiset ja kokoluokassaan mahdollisimman energiatehokkaat tuotantotilat Artjärvelle. Tämän vuoden aikana keskitymme tuotekehittelyyn, liiketoimintasuunnitelman hiomiseen ja yhteistyökumppaniverkoston kokoamiseen. Tavoitteenamme on valmistaa tuotteemme mahdollisimman pitkälle paikallisista raaka-aineista: kotipuutarhojen omenoista, paikallisesta ohramaltaasta, pientuottajien hunajasta jne. Jos toimintamme kiinnostaa sinua myös sijoitusmielessä, niin ota rohkeasti yhteyttä!

Puhelin: 0405104959
Sähköposti: jpylvas(ät)gmail.com”

Kattavan kirjoitelman heidän toiminnastaan on julkaissut olutblogikollegani Olutkellari, joten en viitsi ruveta keksimään pyörää uudestaan: Olutkellari – Panimoinen & Lemmes

Panimo: Panimoinen & Lemmes

Maa: Suomi

Tyyli: Siideri

Voltit: 6,1 %

Fiilikset:
Samea kellertavan oranssi juoma.
Tuoksultaan kuivahko, kirpeän omenainen ja omenamehuinen. Aito!!!

Suussa pirskahteleva, happaman omenainen ja kuivahko. Suuhun jää pyörimään happamuus ja omena. Kuivattaa nätisti suuta ja tätä pystyy hyvin juomaan, koska ei ole mitään pahasti tökkivää epämääräistä sokerilitkua. Aitoja hienoja makuja. Loistava siideri sieltä aivan parhaimmasta päästä.

Mistä: Saatu panimolta

Pisteet: En osaa siidereitä pisteyttää, mutta sanon tämän olevan yksi parhaita maistamiani siidereitä!

One thought on “Siideri: Panimoinen & Lemmes Hämeen Hitain

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *