SAB Flying Fish Pressed Lemon |
Isäukkoni KalaHarri oli jonkin aikaa sitten reissussa Etelä-Afrikassa ja siellä olivat viikkosotalla kipanneet kitusiinsa Flying Fish –nimistä olutta. Sieltä palattuaan ukonhöperö toitotti kovaan ääneen oluen olevan maailman paras. Hän toi mukanaan tölkillisen tätä KalaHarrin maailman parasta lientä, joten pitihän se ottaa maistoon.
Olut on ”pikkufirman” eli SABMillerin Etelä-Afrikassa valmistama Fruit Beer, josta löytyy prosentteja 4,5%.
Panimon sivuilta löytyy tällainen teksti liittyen tähän juomaan ja kyllä kieltämättä pari naurun tirskahdusta pääsi pihalle suustani lukiessani tekstiä.
”WHO SAYS A BEER CAN’T BE FLAVOURED?
Flying Fish Premium Flavoured Beer combines the pure refreshment of beer with delicious fresh flavours – adding a twist to the familiar. It’s like nothing you’ve ever tasted before!
Flavoured beer is made with malted barley and hops, with a twist of something interesting – with real fruit juice and flavours added to create a new and refreshing aroma and taste. Flying Fish Premium Flavoured Beer has all the refreshment of beer, with an easy drinking taste – offering something different for consumers looking to share new experiences, flavours and tastes with friends.”
—
Sitten arvion pariin.
Panimo: South African Breweries (SABMiller)
Maa: Etelä-Afrikka
Tyyli: Hedelmäolut
Voltit: 4,5 %
Fiilikset:
Tuoksussa sitruuna Fairya, viljaa ja pahvia. 11/10 Radlerista tuoksuu juuri tältä.
Maultaan makeahko vappusiman sitruksinen mieto ja vetinen juoma, joka on ehdottomasti virkistävä. Kiva radler, koska makeus hallittua. Juotavuus siellä äärimmäisen helpoimmassa päässä. Makuja on väistetty joka suunnalta. Uskon, että Etelä-Afrikan 40 asteen lämmössä ja auringonpaisteessa kalastaessa kaiken maailman merihirviöitä tämä olut on varmasti maailman paras. Mutta itse maistelin oluen Suomessa lopputalven ja alkukevään taitteessa. En kyllä lähde väittämään, että Suomessakaan 40 asteen lämpötila olisi tästä maailman parasta tehnyt 🙂
Pisteet: Jotain alle 20 🙂
Olut on sellainen juoma, joka ottaa vaikutteita ympäristöstä missä sitä nautitaan ja melko neutraali nauttimistilanne antaa optimaalisimman mahdollisuuden arvioida oluen. Se ei kuitenkaan tarjoa sitä oikeasti parasta tapaa nauttia olutta, kuten esim. hyvässä seurassa olutravintolassa, terassilla, pihahommissa, grillatessa jne.
Itsellä arviointitilanne vaihtelee melko paljon, joten en pysty tarjoamaan jokaista olutarviotani samassa optimaalisessa tilanteessa, enkä kyllä haluakaan. Haluan nauttia oluesta erilaisissa paikoissa ja tilanteissa, sekä tarjota arvioita rennolla fiiliksellä.
Hauska postaus ja täsmälleen samaa mieltä. Kaikki vaikuttaa kaikkeen 🙂