Panimo Honkavuori Joki Pale Ale

Panimo Honkavuori Joki Pale Ale

Nyt pitkä odotus palkitaan ja pääsen maistamaan joensuulaisen pienpanimon ensimmäistä kaupallista olutta, kun sain haltuuni Panimo Honkavuoren Joki Pale Alen. Sain kunnian maistaa olutta ennen kuin se tulee ennakkomaisteluun viiteen joensuulaiseen ravintolaan. Joki Pale Ale tulee myyntiin 27.5.2016 seuraaviin paikkoihin.

  • 60’s Palaver
  • Kerubi
  • Sointula
  • Piimälinna
  • Gloria

Kävin tänään vierailulla panimolla ja siellä oli täysi tohina päällä. Meneillään oli Joki Pale Alen pullottaminen. Honkavuoren tehokaksikko Ville Vuorio ja Jani Honkanen ottivat minut vastaan ja esittelivät panimolaitteistonsa. Pieni hallinpuolikas oli tehokkaasti saatu täytettyä sitten viime vierailuni. Pääsin parista tankista maistamaan tulevia oluita ja siellä olikin kymmenkunta 2000 litran tankkia täynnä olutta eli juomaa on tulossa oikein mukavasti.

Olipa ratkiriemukas panimovierailu

Otettiin maistoon tulevia oluita…

…ja sitten vähän lisää!
Siinä sitä ois kypsymässä…

…ja tässä jo lähdössä maailmalle!

Joki virtaa vauhdilla!

Mennäänpäs sitten tutustumaan Villen ja Janin esikoislapseen eli siis Joki Pale Aleen.

Etiketistä poimittu teksti:
”Kaikki joet vievät joen suuhun. Honkavuorene Joki virtaa omia reittejään ja kuljettaa nautiskelijansa hedelmäiseen ja raikkaaseen pale ale –maailmaan. Joki on lempeästi humaloitu vaalea täysmallasolut, parhaimmillaan sopivasti viilennettynåä ja lasista nautittuna.

Panimo Honkavuori on pohjoiskarjalainen pienpanimo Joensuussa. Panimon oluet on valmistettu kotimaisista maltaista jääkauden tasoittaman Jaamankankaan pohjaveteen.”


Panimo: Panimo Honkavuori

Maa: Suomi

Tyyli: Pale Ale

Voltit: 4,5 %

Katkerot: Panimon mukaan ”Pale Aleen sopivasti EBUja” 🙂

Fiilikset:

Reilusti vaahtoava oranssinkellertävä hieman sameahko olut.

Tuoksussa viljapeltoa ja trooppista hedelmää.

Maultaan sitruksisen kirpeä ja leipäisän viljainen. Suutuntumaltaan prosenttejaan vahvempi ja hiilihapoiltaan pehmeän miellyttävä. Suuhun jää pyörimään melko pitkäksi aikaa greippi ja loppuliuku kuivattaa suuta. Joki Pale Alen vahvuus on sen hieno tasapaino, joka on saatu näinkin pienillä prosenteille. Löytyy sopusuhtaisesti mallasta ja humalaa, eikä taitu missään vaiheessa lähellekään vetisyyttä. 

Erittäin pätevä debyytti Honkavuorelta. Kesähelteessä ja grilliruoan kanssa toimii varmasti loistavasti ja sehän kyllä täytyy itsekin testata kesän aikana muutama kymmenen kertaa 🙂

Mistä: Saatu panimolta

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 34/50

One thought on “Panimo Honkavuori Joki Pale Ale

  1. Ei voi kun kateellisena katsoa kuvia, kymmenkunta 2k litran tankkia! Huhhuh, hurjaa menoa ja hieno homma.
    —DeGarre

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *