Venäläiset Hamovniki -oluet

 

Sain tuossa muutamia viikkoja sitten Unipac Oy:lta maisteluun muutamia heidän maahantuomiaan venäläisiä oluita. Paketista löytyi Moscow Brewing Companyn eli MosBrew:n eli Moskovskaya Pivovarennaya Kompaniyan oluita. Näistä paria tulikin maistettua jo viime vuoden loppupuolella, kun sain ystäviltäni niitä syntymäpäivälahjana.

Ensimmäinen viime vuonna maistetuista oli 3,7 %  Pils nimeltään Hamovniki Stolovoye ja sehän oli asteen verran parempi, kuin perusbulkit. Sellainen näppärä kevyt janojuoma.

Seuraavana sitten maistelin  4,5 % Wieniläistyylisen Lagerin nimeltä Hamovniki Venskoe. Pätevä ruokajuoma, mutta itsekseen nautittuna ei herättänyt riemun kiljahduksia. Sitten onkin aika mennä uusien tuttavuuksien pariin ja siellä on tarjolla Irish Stout, Hefeweizen ja English Strong Ale. Lähdetään käymään oluita läpi aikaisemmassa lauseessa kirjoitellussa järjestyksessä.

Hamovniki Irish Stout

Voltit: 4,1%
Tyyli: Dry Stout
Fiilikset:
Tuoksultaan tumman paahteinen ja hieman metallinen. Kahvisuus on tuoksun hallitsevin osa.
Maussa pähkinää, paahdetta ja kuivahko. Pahasti jää vetiseksi, mutta se on monesti näissä maitokauppaoluista tuttua ongelmaa. Fiilikseksi jää sama, kuin joisi kylmää kahvia. Ei sytyttänyt juurikaan.

Pisteet: 23/50

Hamovniki Pshenichnoe

Voltit: 4,8%
Tyyli: Hefeweizen
Fiilikset:
Tuoksussa perinteistä saksalaista vehnismeininkiä. Hedelmäinen, hiivainen ja banaaninen. Hyvältä vaikuttaa. Mausteisuutta myös mahdutettu mukaan tuoksuun.
Maku keskittyy noudattelemaan tuoksun piirteitä. Helposti lähestyttävä kelpo Hefeweizen. Tyylipuhdas saksalainen vehnäolut. Prosentit ovat vaan piirun verran väärällä puolella mahtuakseen maitokauppoihin, joka sinänsä harmi.

Pisteet: 34/50

Hamovniki English Ale

Voltit: 6,2%
Tyyli: English Strong Ale
Fiilikset:
Tuoksussa toffeeta ja puumaista brittiä. Hieman pistelee sieraimissa.
Maultaan puumainen brittiale, jossa ikävä venäläisistä bulkkiviinalagereista tuttu alkoholinen katku. Potentiaalia olisi ollut miellyttäväksi brittiolueksi, mutta epämiellyttävä viinainen maku ja suutuntuma jää tästä vaan mieleen. Koko tämän setin kehnoin olut.

Pisteet: 19/50

Yhteenveto:
3,7% Pils menee nätisti virkistävänä kesäjuomana ja sitä juo oikein mielellään. Hefeweizen oli pätevä tyylilajinsa edustaja, josta ei moitittavaa löydy. Nätti tyylipuhdas Hefe!

Sitten kolme muuta eli Stout, Vienna ja Brittiale eivät osuneet
ollenkaan omaan makuuni. Pliisuja ja sitten jotenkin vaan outoja makuja,
kuten Britin viinalagermaisuus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *