Amager No Rice & Curry India Pale Lager

Amager No Rice & Curry India Pale Lager

No Rice & Curry on Lager, joka on ottanut osansa IPA-buumista eli kyseessä on India Pale Lager. IPL ei ole virallinen oluttyyli, vaan karkeasti sanottuna ne ovat vaaleita Lagereita, joissa on ipamainen humalointi. Vielä jos asiaa yksinkertaistaa, niin ne ovat Lagereita sitruksisella humalalla.

Onhan näitä India Pale Lagereita ollut jo pitkään, mutta nyt vähitellen niitä on ruvennut tulemaan yhä enemmän esille. Ensiksi ajattelin, että jonnin joutavaa hössötystä, mutta kun tarkemmin ajatellaan, niin juuri IPL:n tapaiset oluet ovat niitä jotka voivat vähitellen käännyttää Lagerkansan salkkuministerit maistamaan myös muitakin oluita, kuin sitä kaupan halvinta. Samalla tässä voi jopa toistomäärät vähentyä ja määrä korvautua edes jossain määrin laadulla. Eli koen että India Pale Lagerit ovat tervetulleita.

Amager No Rice & Curry on kuivahumaloitu kolmella jenkkihumalalla (Amarillo, Cascade ja Citra) humaloitu Lager. Nimi tulee siitä, että siihen ei ole lisätty riisiä, eikä currya. Huumorin puutteesta ei Amageria ainakaan voi moittia.

Panimo: Amager Bryghus

Maa: Tanska

Tyyli: Premium Lager

Voltit: 5,0 %

Katkerot: 13 EBU

Humalat: Amarillo, Cascade ja Citra

Fiilikset:
Kultainen väriltään ja reilusti vaahtoava.

Tuoksussa sitruksinen humalointi yhdistettynä viljaiseen maltaisuuteen. Ruohoisuutta ja yrttisyyttä myös mukana.

Maultaan kevyen rapsakka sitruksinen Lager. Sopusuhtainen runko ja ruohoisuutta. Yrttiset vivahteet läsnä. Mukavasti juotava olut ja parhaita IPL:iä joita olen maistanut. Ei mikään överi sitruksinen Lager, vaan maut hyvin tasapainossa. Kesällä näitä saisi olla jääkaappi täynnä.

Mistä: Saatu

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 34/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *