Hartwall Hop Venture British IPA

Hartwall Hop Venture British IPA

Tästä oluesta jo hieman blogissani kirjoittelin tai lähinnä tavasta markkinoida olut ja jos se meni ohi, niin tsekkaa juttuni:
Ylpeästi omalla nimellä vai kierrellen wannabe craftia?

Oluttölkissä lukee:
”Tervetuloa makumatkalle oluiden maailmaan. Hopventure oluet kuljettavat sinut heti ensi siemauksella olutmaailman parhaiden palojen ja paikallisten makujen äärelle….”

Kertokaa tyhmälle, että missäpäin olutmaailmaa on parhaina paloina tämän oluen valmistuksessa käytetty ruusunmarjamehu? Itsellä tämä ajatus lyö tyhjää, mutta joku viisaampi varmaan sen mulle sivistää.

Sitten tölkki auki ja juomaa lasiin. Ja miltäs maistui? No rullaappas alaspäin, niin kerron.

Panimo: Hartwall (Roayl UniBrew) Pantu Tanskassa.

Maa: Suomi

Tyyli: Session IPA?

Voltit: 4,6 %

Ainekset: Vesi, ohramallas, kaura, ruusunmarjamehu, rosmariini ja humala

Fiilikset:

Reilu parin sormen mittainen vaahto ja väriltään kirkas kultaoranssi.

Tuoksultaan makean maltainen, pähkinäinen ja ikävän marjainen. Mausteisuuttakin hieman. Tuoksusta tulee mieleen häiriintynyt Brittiale.

Eka hörppy oikein puistattaa. Kitkerän pistävää humalaa, marjaisuutta ja pähkinäisyyttä. Toisen hörpyn jälkeen mietin onko tässä mitään mistä tykkään ja sanon, että ei. Onko tässä jollekin jotain, niin epäilen suuresti. Epämiellyttävä juomasekoitus. Sen sanon, että nykyisistä maitokauppojen valikoimista löytyy tähän kolmen euron hintaan vähintään 20 parempaa vaihtoehtoa. Ruusunmarjamehu tästä pois, niin nousee saman tien pisteet 20 paikkeille, mutta silti ei räjäytä makumaailmallaan minun pankkiani.

Mistä: Joensuun Prismasta ostin

Pisteet: 15/50

Huom. Muokattu 12.3.2016 klo. 17.03 panimon nimi muutettu

7 thoughts on “Hartwall Hop Venture British IPA

  1. Petyin myöskin tähän tänään. En nyt mitään autenttista britti-ipaa odottanutkaan, mutta en toisaalta ihan näin luokatonta esitystä. Btw meikäläisen tölkissä lukee, että valmistettu tanskassa.

    1. Ka niinpäs oli Tanska. Katsoin Belgian wheat -tölkistä ja näköään unohdin tästä tarkistaa

  2. Tuli ostettua tölkki ja voi herranjösses miten epäonnistunut tuotos.

  3. Minulle tämä oli positiivinen yllätys. Alkuun peljästyin etiketissä mainittua rosmariinia: ruoanlaitossa hyvä yrtti, mutta oluessa tavallisesti ylilyöty minun makuuni. Tässä rosmariini oli sopivasti taustalla. Muuten hyvin perus ale. Ei hirvitys. Markkinointiin en osaa ottaa kantaa sen isommin. Varmaan tuossa kosiskellaan sellaisia perus lagerinjuojia. Ihan ok porttihuume.

  4. Hartwallin brändi ei tosiaan näy, mutta näkyykö se missään Hartwallin oluessa, paitsi ehkä Classicissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *