BrewDog Nanny State (2. arvio)

BrewDog Nanny State

Siitä on pitkä aika, kun viimeksi olen maistanut tätä BrewDogin Nanny Statea. Välillä tulee maistettua alkoholittomia (ja myös vähäalkoholisia), että jos sieltäkin joskus löytyisi jotain hyviä. Harvoin kyllä on mitään mainitsemisen arvoista löytynyt.

Nyt otin uudestaan arvioitavaksi Nanny Staten, koska jotenkin koin että olenkohan enää samaa mieltä mitä 11.9.2013 olen ollut. Silloin annoin 30 pistettä ja melkoisesti kehuja. Tämän vuoksi halusinkin ottaa uudestaan testiin. Sinänsä epäilen, ettei nykyisiin makutottumuksiini ei ehkä istu 48 EBUinen juoma, jossa prosentteja 0,5.

Nykyisin suuni on tykästynyt enemmän tasapainoisiin oluisiin ja siltä Nanny Staten speksit eivät ”ihan” vaikuta. Jos verrataan nykyhetkeä siihen, kun aloitin kirjoittamaan olutblogia, niin meininki oli silloin enemmän humalanhakuista ja tällä tarkoitan, että katkeroa piti saada kitusiin. Tässä samalla näkee jonkinlaista kasvua/muutosta mitä itselläkin on tässä ajassa tapahtunut.

Tästä vielä linkki aikaisempaan arviooni: BrewDog Nanny State (arvioitu: 11.9.2013)


Panimo: BrewDog

Maa: Skotlanti

Tyyli: Vähäalkoholinen olut (Ei alkoholiton, koska holia löytyy 0,5%)

Voltit: 0,5  %

Kantavierre: 2,2 %

Katkerot: 47,9 EBU

Väri: 31,4 EBC

Humalat: Amarillo, Simcoe, Centennial, Cascade ja Ahtanum.

Maltaat: Pale ale-, münich-, amber-, kristalli- ja tummat kristallimaltaat, suklaamaltaat, vehnä-, ja ruismaltaat.

Fiilikset:
Yhden sormen mittainen vaahto ja väritykseltään kirkas oranssinruskea.

Tuoksussa sitruksisuutta, karamellia ja sieltä kumpuaa sellaista viilentyneen mäskin tuoksua. Just sellainen, kun mäskit on lapioitu roskasankkoon ja ne ovat vähitellen alkaneet viilentyä. Mitä enemmän olut lämpiää, niin sitä enemmän viilentynyt mäski ottaa valtaa sitruksisuudelta.

Maku iskevän sitruksinen ja sitrus häviää saman tien, kun nesteen nielaisee. Sitten jää suuhun pyörimään sellainen vetinen mäskiviljavesi, joka ei kyllä miellytä millään tavalla. Kurkkuun jää raapivan raastava kitkeryys, joka vielä vähemmän kiehtoo. Nanny State on tällainen vedellä lantrattu Amber Ale & humalavichyvesi. Aikaisemmin olen tykännyt ja nyt iskee kylmät väreet ja iho menee kananlihalle joka hörpystä.

Jos pitää juoda alkoholittomia oluita, niin silloin ehdoton valinta on Bavaria Wit ja siinähän on prosenttien kohdalla täysi kiikari. Onko muita hyviä? Kertokaa, niin testataan.

Pisteet:
Tuoksu: 3/10
Ulkonäkö: 2/5
Maku: 3/10
Suutuntuma: 0/5
Yleisvaikutelma: 7/20
Yhteensä: 15/50

Näin ne vaan makumieltymykset muuttuvat ja puolet pisteistä tippui pois.

One thought on “BrewDog Nanny State (2. arvio)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *