Humalove Perkele

Humalove Perkele

Kun oluen nimessä sijaitsee perinteikäs suomalainen voimasana PERKELE, niin se kyllä välittömästi herättää mielenkiintoa. Tätä sanaa, kun käyttää niin ei juomakaan voi olla mikään miedoimmasta päästä oleva liemi, eikä siis tämä maistelussa oleva sitä ole. Humalove Perkele on 9,2 prosenttinen ja 100 EBUinen Imperial Stout, jonka valmistuksessa on käytetty chiliä ja kanelia. Humalovellahan ei ole omia panovehkeitä, joten tämä perkeleellinen keitos on käyty panemassa Hopping Brewstersilla. Perkele on ollut saatavilla ainoastaan olutravintoloiden hanoissa, joten olin erittäin kiitollinen saadessani Humalovelta pullollisen Perkelettä. Sen kunniaksi suunnittelinkin ”hienon” etiketin tälle oluelle 😉

Panimo: Humalove (Pantu Hopping Brewstersilla)

Maa: Suomi

Tyyli: Imperial Stout

Voltit: 9,2 %

Katkerot: 100 EBU

Fiilikset:
Perkeleesti vaahtoava olut, jossa vaahto ei häviä oluen päältä kulumallakaan.

Tuoksu on kahvinen ja siitä iskee tuore paprikamainen chilisyys esiin. Sama tuoksu, kun leikkaa tuoretta chiliä ja haistat sen jälkeen sormiasi. Ei tulinen eikä polttava, mutta tiedät, että se iskee. Hedelmäistä chilisyyttä.

Maussa mennään kerroksittain eteenpäin. Ensin otetaan makeus, jota seuraa paahteisuus ja kahvit. Kahvittelun jälkeen chilin potkaisu, joka on miellyttävää tasoa. Ei polta suuta, mutta kertoo selkeästi olemassa olostaan. Makumaailma on saatu nätisti tasapainoon ja tykkään siitä vähitellen hiipuvasta pienestä chilin poltteesta, joka kurkussa tuntuu. Tässä on tullut pari päivää syötyä chilisiä ruokia, joten toimii hyvin teeman mukaisena oluena näin yömyssynä. Tuoksussa ja maussa on pientä häiritsevää vihanneksisuutta, jota hieman latistaa kokonaisuutta.

Ei yllä yhtä loistavalle tasolle kuin K1P kotipanimon Chili Imperial Stout, joka oli kyllä loistava olut.

Mistä: Saatu panimolta

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 35/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *