Saimaan Juomatehdas Marsalkka India Pale Lager

Saimaan Juomatehdas Marsalkka India Pale Lager

Olutopas.info – Arvio 

Vaalea Lager + reilumpi humalointi on yleensä Pils. Kun humalointi hoidetaan Pilsistä poiketen jenkkihumalilla, niin sitten tuleekin kysymykseen India Pale Lager. Nimileikki on yhdistelmä Lageria ja India Pale Alea. Nämä Lagerit ovatkin aivan peruslagereita sitruksisella humalalla höystettynä. Tuo edellä mainittu kaava ei ole mikään virallinen, vaan noin se periaatteessa menee. Näillä Lagereillehan ei ole IPAn kanssa muuta yhteistä kuin, että niissä on samantyyppistä sitruksisuutta, joka tulee humalien kautta.

Saimaan Juomatehtaalta otin maistoon tämän Marsalkka India Pale Lagerin jo useampi kuukausi sitten ja sitä tarjoilin myös synttäreilläni vierailleni. Panimoltakin tuli pari purnukkaa/pulloa maistettavaksi. Siitä en ole varma onko nyt testissä olevat oluet itse kustannettuja vai saatuja. Itselleni sillä ei ole merkitystä arvioon, mutta arvelin nyt sen silti mainita.

Humalina tässä Lagerissa on käytetty kolmea jenkkihumalaa (Cascade, Magnum ja Chinook) ja nämä kaikki ovat vieläpä luomua. Katkerot ovat lagerille melko rapsakan oloiset eli 38 EBUa. Katsotaanpas miltä se maistuu.

Panimo: Saimaan Juomatehdas

Maa: Suomi

Tyyli: Premium Lager

Voltit: 4,6 %

Kantavierre: 11,5 %

Katkerot: 38 EBU

Väri: 16,0 EBC

Humalat: Cascade, Magnum ja Chinook

Maltaat: Pale Ale ja Vehnä

Fiilikset:
Kuohkean saippuainen hyvin ilmava vaahto ja olut väriltään kultainen.

Tuoksussa on vahvassa roolissa sitruksiset jenkkihumalat ja ne jättävät melko lailla kaiken muun taakseen. Tuoksu on erittäin raikas, virkistävä ja kevyt.

Maussa vahvaa sitruksista katkeroa. Runko on ohuen ohut ja humalat pääsevät jylläämään mielin määrin. Vetiseksi ei mene missään vaiheessa ja katkerot jäävät pyörimään pitkäksi aikaa suuhun. Pikkuisen liian karkea olut ja jää melko yksipuoliseksi. Mukavaa vaihtelua kuitenkin perusmaitokauppalagereihin. Saunan jälkeen toimii janojuomana, mutta itselleni liikaa sitrusta vaalealle Lagerille. I prefer crispy Pils!

Pisteet:
Tuoksu: 5/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 11/20
Yhteensä: 29/50

Kolme sanaa: Lager sitruksisella tykityksellä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *