Jaskan olutjoulukalenteri 2015 luukku 2 – Malheur 12

  Malheur 12 

Olutopas.info – Arvio

Malheur 12 on majaillut kaapissani sellaiset pari vuotta ja nyt Jaskan olutjoulukalenterin toisen luukun alta paljastui nautittavaksi. Parasta ennen päiväys pullossa oli 21.3.2016 eli vielä ei ollut ”pilalla” 😀

Mikään kevyt olut ei ole kyseessä, kun prosentteja löytyy tasan 12. Suositeltava nautiskelulämpötila on 10 – 12 astetta. Tyylilajiltaan Belgityylinen Vahva Ale on täynnä aivan maagisen hienoja oluita, joten Malheur 12 saa pistää kaikkensa peliin, että pääsee lähellekään parhaimmistoa.

Panimo: Brouwerij Malheur

Maa: Belgia

Tyyli: Belgityylinen Vahva Ale

Voltit: 12,0 %

Fiilikset:
Tuoksu tulvillaan tummaa hedelmää, paahteisuutta, belgihiivaa ja alkoholikin tuntuu sieraimiin. Nenä jo kertoo, ettei nyt nautiskella mitään kepoista lientä.

Olut pirskahtelee voimakkaasti suussa sen valuessa kurkusta alas. Paahteisuutta, tummaa hedelmää ammennettu melkoinen määrä. Makeaa ruokosokeria, rusinaa ja hiilihappoisuus on melko vahvan oloista. Pehmeä olut, mutta samalla myös alkoholi tulee esiin jopa liiankin intensiivisesti.

Tyylikäs vahva belgi, jossa alkoholi häiritsee hieman. Vaikka onkin hieno olut, niin ei tässä loistavassa oluttyylissä pääse lähellekään kärkijoukkoa, jossa ovat mm. seuraavat oluet.

…ja moni muu. Siinä onkin edellä mainittu hyvät vinkit Belgityylisistä Vahvoista Aleista mitkä kannattaa maistaa.

Pisteet: 39/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *